Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAKLILAR GECESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ZONGULDAKLILAR GECESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanının Başdanışmanı Saadet Oruç, Almanya`daki Türk Başkonsolosları, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı Zonguldaklılar Gecesi yoğun ilgi görünce, salon yetersiz kaldı.


Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Zonguldak Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi'nin düzenlediÄŸi geceye baÅŸta Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nden olmak üzere Almanya'nın farklı  kentlerinde yaÅŸayan Zonguldaklılar yoÄŸun ilgi gösterdi. Zonguldaklılar 1500 kiÅŸilik salona sığmadı.

Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ ın BaÅŸdanışmanı Saadet Oruç, Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ãœnal DemirtaÅŸ,  T.C. Düsseldorf BaÅŸkonsolosu AyÅŸegül Gökçen Karaarslan, T.C. Münster BaÅŸkonsolosu Ahmet Faik Davaz, T.C. Köln BaÅŸkonsolosluÄŸu EÄŸitim AtaÅŸesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, Zonguldak Vali Yardımcısı  Turgut Subaşı, SPD NRW eyalet milletvekilleri Volkan Baran ve Heika Gebhard, Marl Belediye BaÅŸkanı Werner Arndt ve Gelsenkirchen Belediye  BaÅŸkanı Martina Rudowitz, Zonguldak Devrek Belediye BaÅŸkanı Çetin  Bozkurt, Gökçebey Belediye BaÅŸkanı Vedat Öztürk, Saltukova Belediye  BaÅŸkanı Alim Genç, UID Genel BaÅŸkanı Bülent Bilgi, Devrek TSO Yönetim  Kurulu BaÅŸkanı Haldun HacıkuloÄŸlu ile çok sayıda sivil toplum  kuruluÅŸlarının ve derneklerin temsilcileri, iÅŸ insanları ve vatandaÅŸlar  katıldı.

Gecenin açılış konuÅŸmasını yapan Avrupa Zonguldaklılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Karakulak, göçün 59. yılı münasebetiyle düzenledikleri bu anlamlı geceye katılım ve katkılarından dolayı herkese teÅŸekkür ederek ÅŸunları söyledi: “Bu gece nesillerin buluÅŸmasına ÅŸahit olduk. Almanya’ ya ilk gelen birinci nesilden Almanya’ da dünyaya gelen dördüncü nesle kadar vatandaÅŸlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Bu akÅŸam salonda yaklaşık 1800 misafirimiz bulunmaktadır. Türkiye’ den gelen ve Almanyalı misafirlerimize özellikle teÅŸekkür etmek istiyorum. Bu gece bizim birlik ve beraberlik gecemizdir. Toplumun her kesimini böyle anlamlı bir organizasyonda bir araya getirmenin mutluluÄŸunu ve heyecanını yaşıyoruz. Gecenin hazırlanmasında emeÄŸi geçen yönetim kurulu üyelerimize, geceye katılan tüm misafirlerimize ve destek veren sponsorlarımıza teÅŸekkür ediyorum.”

Gurbette 59'uncu Yıl etkinliğinde konuşmalar ve açık artırmanın ardından folklor ekipleri gösteri yaptı, sanatçılar konser verdi. Avrupa Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Folklor Ekibi'nin gösterisi büyük beğeni toplarken, Resul Dindar, Hasibe Turhan ve Aylin Öz de şarkılarıyla geceye katılanları coşturdu.

CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Uluslararası Demokratlar BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Bülent Bilgi, AK Parti Almanya Temsilcisi Meryem Göka, UÄ°D Yöneticisi Abdullah Ören, Zonhav BaÅŸkan Vekili Recep Kahya ve beraberinde EreÄŸli’den gelen konuklarla, Almanya’da kendi markasını yaratan iÅŸadamı Hasan Köktürk’ün sahibi olduÄŸu fabrikayı ziyaret etti.

FATÄ°H DEMÄ°RCAN AÄžIRLADI

Avrupa Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen gece öncesi Ereğlili işadamı Fatih Demircan, Zonguldak'tan gelen konukları sahibi olduğu Muazzam Düğün Salonunda ağırladı. Konuklar misafirperverliğinden ötürü Demircan ailesine ve personeline teşekkür etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo