14 o C Kdz. Ereğli

Zonguldak’ın neden bekletildiğini sordu!

Demirtaş: “Bu havalimanının iç ve dış hatlara açılması ilk başta Zonguldak’ın, sonrasında da Batı Karadeniz’in ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayacak, turizm açısından da var olan potansiyelin ortaya çıkmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle bir kez daha seferlerin bir an önce başlatılması için çağrıda bulunuyorum.”

Siyaset 6 yıl 4 ay 17 gün 48 dakika önce 761

Haberi Paylaşın

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çaycuma Havalimanı’nın iç ve dış hatlara seferlerine hiç beklenilmeden başlanması gerektiğini bildirdi.
Demirtaş, yazılı açıklamasında, Zonguldak yanısıra Çaycuma Havaalanı ile ilgili sorunları, TBMM gündemine taşıdığını hatırlattı. Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Hava Yollarına da başvuruda buluğunu anımsatan Demirtaş, Çaycuma Havaalanı’na 700 bin Euro değerindeki ILS cihazının takılmasını ’olumlu adım’ olarak gördüğünü belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

“Çağrıda bulunuyorum”
Çaycuma Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuşlar açısından Batı Karadeniz’in tek havalimanıdır. Zonguldak’ın kalkınması ve ilerlemesi için desteklenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı’na soru önergesi verdim, ayrıca telefonda görüşerek konunun Zonguldak açısından önemi anlattım. Konunun TBMM’de araştırılması için meclis araştırma önergesi verdim. Ayrıca Zonguldak Havalimanı’ndan iç ve dış hat uçuşları başlatılması için THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı’na, durumu özetleyen ve taleplerimizi ileten birer mektup gönderdim. Bütün bu çalışmaların sonucu olarak havalimanındaki eksikliklerin giderilmesi için geç de olsa olumlu adımlar atılmaya başlandı. Ancak bu noktada bazı soruları da Zonguldak’ın yararı için sormak gerekiyor. 700 bin Euro değerinde olduğunun Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin tarafından açıklandığı basına yansıyan ILS cihazının maliyeti, bu kadar cüzi bir miktar ise 700 bin Euro bulunamadığı için mi bu cihaz bu güne kadar takılamadı ve iç ve dış hat seferleri başlatılmadı? Eğer bu parayı bulmak zor değilse, Zonguldak’a iç ve dış hat seferleri başlatmamak için mi bu para bulunmadı? Zonguldak neden yıllardır bekletildi?
Bu havalimanının iç ve dış hatlara açılması ilk başta Zonguldak’ın, sonrasında da Batı Karadeniz’in ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayacak, turizm açısından da var olan potansiyelin ortaya çıkmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle bir kez daha seferlerin bir an önce başlatılması için çağrıda bulunuyorum."

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 25 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 37 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 42 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 16 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 18 saat 55 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 31 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 1 saat 59 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 20 saat 6 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 32 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI