Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK’A GELİŞİNİN 84. YIL DÖNÜMÜ

ZONGULDAK’A GELİŞİNÄ°N 84. YIL DÖNÃœMÃœ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a geliÅŸinin 84. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önündeki törene 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile CHP milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Lale Karabıyık katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı okundu.

Türkçelik, burada yaptığı konuÅŸmada, cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kente geliÅŸinin 84. yıl dönümünü kutlamanın coÅŸkusunu yaÅŸadıklarını söyledi.

Atatürk’ün yurt gezilerine büyük önem verdiÄŸini belirten Türkçelik, şöyle konuÅŸtu:

"Milli Mücadele’de baÅŸarıya ulaÅŸmanın, zaferden sonra ileri, modern bir Türkiye yaratmanın fikri yapısı üzerinde, Atatürk’ün yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuÅŸtur. Bu nedenle, 26 AÄŸustos 1931 tarihinde ’ErtuÄŸrul’ yatıyla Zonguldak’a gelen ve halkın coÅŸkun sevgi gösterileriyle karşılanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, maden ocaklarının iÅŸleyiÅŸini ve çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ãœzülmez bölgesini ziyaret etmiÅŸtir. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması, çalışma koÅŸullarını iyileÅŸtirilerek denetim altına alınması, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaÅŸarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan yeniliÄŸin ardından, yabancıların da havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileÅŸtirilmiÅŸtir."

Okunan ÅŸiirlerin ardından ÅžimÅŸek, Ergi ve Türkçelik, Atatürk’ün kente ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Åžubesine ait lokalin yanındaki iskeleden denize karanfil bıraktı.

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri de botla getirdikleri Türk bayrağını protokoldekilere teslim etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo