13 o C Kdz. Ereğli

ZONGULDAK VE EREĞLİ'DE 10 KASIM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Zonguldak ve Ereğli`de düzenlenen törenle anıldı.

Gündem 4 yıl 5 ay 19 gün 12 saat 23 dakika önce 4973

Haberi Paylaşın

Zonguldak'da düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak'ta da hayat durdu. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu sırasında gencinden yaşlısına tüm vatandaşlar ellerindeki işleri bırakarak saygı duruşunda bulundu. Birçok esnaf kapısının önünde saygı duruşunda bulunurken, otomobillerden inen sürücüler de saygı duruşunda bulundu. Tören ardından sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İHL Salonu'nda program düzenlenecek. Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Müdürlüğü tarafından 'Bizim Dilimizle Atatürk' sunusu gerçekleştirilecek. 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllere verilecek. Yine 10 Kasım günü Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı Atatürk Resimleri Sergisi açılacak.

EREĞLİ'DE 10 KASIM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla Kdz.Ereğli'de de programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na ilçe protokolü tarafından çelenk sunulması ile başlayan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 13 saat 56 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 15 saat 8 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 9 saat 13 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 6 saat 26 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 8 saat 47 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 3 saat 2 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
13 saat 30 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 11 saat 9 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 7 saat 18 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 12 saat 16 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !