Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK’TA TARIM TOPLANTISI!..

ZONGULDAK’TA TARIM TOPLANTISI!..

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde ildeki bitkilerin tescili ve araştırılması konulu toplantı gerçekleştirildi.

Vali Ali Kaban, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, gıda üretiminin bilimle buluşmasının faydalı olacağını söyledi.

Tarım üretiminin artırılması konusunda elinde gelen desteği vereceğini ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"Osmanlı çileği ve manda ürünlerinin tescili konusunda çalışma yapmamız gerekmektedir. Fındık üretimi bölge için önemli. Bu konuda da çalışmaların artırılmasını ve kar oranı yüksek olan salep üretiminin teşvik edilmesi gerekiyor. Ayrıca Zonguldak olarak artık kaybedecek vakit yok. Hızlı davranılması gerekiyor. Valilik ve rektörlük olarak yapılabilecek her şeyi son sınırında yapmaya gayret ettik. Üniversitemizde veterinerlik ve orman fakültemiz yok ama bunlara rağmen her konuda olduğu gibi nasıl bir ortaklıkla nasıl katkıda bulunabilirizin mücadelesini veriyor. Üniversitemizle her tür paydaşlığa ve ortaklığa varız. Çünkü yapılan her hizmet Zonguldak’a kalıyor. Bizler geçiciyiz bu nedenle insana değil kuruma bağlı sistem kurmamız lazım. Bu anlamda bütün kurumların birlikte el ele vererek il ve bölge için elinden geleni yapması gerekiyor."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de Vali Ali Kaban’a sağladığı katkılar için teşekkür ederek, "Üniversitemiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla valiliğin öncülüğünde büyük projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunacaktır." dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo