Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK’TA HEYELAN TEHLİKESİ

ZONGULDAK’TA HEYELAN TEHLÄ°KESÄ°

Zonguldak Belediyesi, kentteki bir apartmanın istinat duvarında meydana gelebilecek heyelan tehlikesi nedeniyle bir caddeyi ulaşıma kapattı.

Zonguldak Belediye Meclis üyesi Zeki Çolak, MeÅŸrutiyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki apartmanın istinat duvarındaki incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, istinat duvarındaki çatlaklar nedeniyle tedbir amaçlı yolun ulaşıma kapatıldığını, belediye olarak gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.

İstinat duvarındaki çatlakların mahallede gerçekleştirilen doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olmadığını belirten Çolak, şöyle konuştu:

"İstinat duvarı apartman için zamanında yapılmış bir duvardır. Duvarın zamanla yapısal özelliğini kaybetmesi sonucu burada çatlaklar oluşmuş. Bu da heyelan tehlikesi yaratıyor. Çatlamanın sebebi buradaki istinat duvarları arkasında toplanan suyun isalesi amacıyla yapılması gereken deliklerin açılmamış olmasından kaynaklanıyor. Biz de Zonguldak Belediyesi olarak geldik ve gerekli incelemelerimizi yaptık. İnceleme sonunda burada kazıklı bir istinat duvarı yapmaya karar verdik. Önce dolgu yapacağız. Dolgu yaptıktan sonra kademeli duvar yaparak yani çivi dediğimiz sistemi burada uygulayarak buranın güvenlik önlemini alacağız."

Apartman sakinlerinden Kemal Akkaya da kentte etkili olan kar yağışının ardından apartmanın önünden geçen yoldaki istinat duvarında çatlama meydana geldiğini anlatarak, "Burada doğalgaz çalışmaları yapıldı. Bu çukurlardan sızan kar ve yağmur suyu istinat duvarımızı çatlatmış olabilir. Bina sakinleri olarak tedirginiz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo