Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak'ta FETÖ/PDY davası

Zonguldak'ta FETÖ/PDY davası

Zonguldak`ta, FETÖ/PDY`ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7 sanık hapis cezasına çarptırıldı.


Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında KHK ile kapatılan Zonguldak EÄŸitimciler DerneÄŸi'ne yönelik yapılan operasyonda, kurucu baÅŸkan YaÅŸar Åž., baÅŸkan yardımcısı Ferhat A., kurucu üyeler Kadir B., Recep G., Mustafa A., Ertan T. ve Ersoy S. tutuklandı. Şüpheliler hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engel olma', 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada FETÖ/PDY üyesi öğretmenlerin, dernek kurarak örgüte öğrenci ve öğretmen kazandırmak için yaptığı çalışmalar ortaya çıkarıldı. 
Etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanmak istediÄŸini belirterek itirafçı olan Zonguldak EÄŸitimciler DerneÄŸi'nin kurucu üyesi Ferhat A., "Dernekten 2013 yaz aylarında istifa ettim. Ulaklık görevimi istifa ettikten sonra yapmaya baÅŸladım. 2015 yazına kadar bu görevi sürdürdüm. Öğretmen bilgilerini ulaÅŸtırdım. Örgüt imamının talimatı doÄŸrultusunda ByLock'u oradaki diÄŸer illerin ulaklarıyla telefonumuza indirdik. Zonguldak EÄŸitimciler DerneÄŸi, kendisinden olsun veya olmasın cemaatin tüm öğretmenlere ulaÅŸmak için ihtiyaç duyduÄŸu resmiyeti kendisine kazandırmıştır. Bana göre derneÄŸin cemaat yönünden amacı kendisi gibi düşünmeyen öğretmenleri kendi bünyesine katabilmekti" dedi. 

“Örgüt öğrenci listesi çıkartılıyordu” 
Ortaokul ve lise öğrencilerinin, üniversite öğrencileriyle ders çalışma bahanesiyle örgüte katılımlarının saÄŸlandığını ifade eden Ferhat A., “Dernek tarafından resmi yazıyla Milli EÄŸitim Ä°l Müdürlüğünden alınan izin ile 'güzel günlük tutma' yarışması düzenlendi. Bu yöntemle hedef öğrenci kitlesi çıkarıldı. Okul idarecileri ile ilgili komisyon, cemaate mensup olmayan okul idarecileri ile tanışıp onlarla ilgilenmek amacıyla kurulan bir birimdir. Özel kurumlarla ilgili komisyon da o dönem özel kurumlarda çalışan idarecilere yönelik komisyondur" diye konuÅŸtu. 
Yargılama aÅŸamasında itirafçı olan Ferhat A. ve diÄŸer sanıklardan Ersoy S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçen hafta görülen karar duruÅŸmasında tutuklu sanıklar Kadir B. 11 yıl 3 ay, YaÅŸar Åž. 10 yıl, Recep G. 8 yıl 9 ay, Ertan T. 8 yıl 9 ay, Mustafa A. 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklar Ersoy S. 6 yıl 3 ay, etkinlik piÅŸmanlık yasası hükümleri uygulanan itirafçı Ferhat A. ise 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo