Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK’TA AYAKTA!..

ZONGULDAK’TA AYAKTA!..

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesi, Zonguldak ve Ereğli ilçesinde protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup, slogan atarak ve pankartlarla valilik önüne kadar yürüdü.

Burada toplanan grup adına konuşan Selen Yılmaz, Özgecan’ın bıçaklanarak öldürüldüğünü ve yakıldığını söyledi.

"Özgecan’ın yerinde her kadın olabilirdi" diyen Yılmaz, "Onun yerinde anneniz, eşiniz, kardeşiniz hatta küçük kızınız bile olabilirdi çünkü onun bu şekilde katledilmesinin tek sebebi kadın olmasıydı. Kadınlarımız eziliyor, dövülüyor, öldürülüyor. Biz ne kadar susarsak, kadınlarımız o kadar daha öldürülmeye devam edecek. Özgecan’ın çığlığına sessiz kalmayın. Kadın katliamına ’dur’ deyin" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Ereğli

Devrim Bulvarı önünde toplanan lise ve üniversite öğrencileri, Atatürk Anıtı önüne kadar sağanağa rağmen slogan atarak yürüdü.

Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nazlıcan Çelikkol, kadınlara yönelik şiddete karşı sokakları terk etmeyeceklerini ve adaleti yine kadınların sağlayacağını belirterek, "Mersin Tarsus’ta önce tecavüze uğrayan, ardından yakılarak öldürülen ve cesedi dereye atılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sokaklardayız. Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltip direneceğiz. Evde, sokakta, mahallede sesimizi kısmak isteyenler umutlanmasın, sokakları terk etmiyoruz, kadınların adaleti gerçekleri sağlayacaktır" diye konuştu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan yaklaşık bin 500 kişilik gruba erkek öğrencilerin yanı sıra diğer vatandaşlar da destek verdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo