Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK MERKEZLİ 3 İLDE...

ZONGULDAK MERKEZLÄ° 3 Ä°LDE...

Zonguldak merkezli 3 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında, kriptolu mesajlaÅŸma uygulaması "ByLock"u kullandıkları tespit edilen, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve açığa alınanlar ile muvazzaf 10 askeri personel gözaltına alındı.

Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı doÄŸrultusunda, Ä°l Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžubesi ekiplerince, Merkez ve EreÄŸli ilçelerinin yanı sıra Ä°stanbul ve Kocaeli’de eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, KHK ile meslekten ihraç edilen Jandarma Yüzbaşı M.S’nin yanı sıra açığa alınan TCSG-301 Bot Komutanlığında görevli Sahil Güvenlik Yüzbaşı G.A, TCSG-301 Bot Komutanlığında görevli Sahil Güvenlik Astsubay A.M, Jandarma Uzman ÇavuÅŸ S.K, Jandarma TeÄŸmen M.A, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz ÃœsteÄŸmen O.M.K, Ä°kmal ÃœsteÄŸmen Ç.K, Deniz TeÄŸmen E.E, Deniz Astsubay B.B. ile Deniz Astsubay BaşçavuÅŸ B.B. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda bazı dokümanlara el konuldu.

Şüphelilerin, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Bu arada gözaltına alınanların Ã¶rgütün kriptolu iletiÅŸim programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo