“ZONGULDAK LEZZET ATÖLYESİ” PROJESİ
Zonguldak’ın yöresel yemeklerini bölge turizmine kazandırmayı hedefleyen "Zonguldak Lezzet Atölyesi" projesinin tanıtımı gerçekleÅŸtirildi.
Türkiye’nin ÅŸefleri, gurmeleri, köşe yazarları ve aşçılarının Zonguldak’ta pazar araÅŸtırması ve ürün analizleri yaptığı proje, Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kakınma Ajansı (BAKKA) iÅŸbirliÄŸiyle gerçekleÅŸtirildi.
Vali Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin baÅŸarıyla yürütüldüğünü belirterek, "Ä°limizin yemeklerini özellikle gurmeler ve ustalar açısından taşıdığı deÄŸeri anlamamıza yardımcı olan bu çalışma güzel bir ÅŸekilde neticelendi. Yürütülen proje sonucunda Zonguldak’ın bu alanda bir birikimi olduÄŸunu gördük. Bu birikimin turizmle beraber deÄŸerlendirilmesi hususunda benzer çalışmalar devam ettirilecek" ifadesini kullandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap da kaybolmaya başlayan kültürel unsurların kayıt altına alınmasına yönelik yapılan çalışmaların önemli olduğunu dile getirerek, projede katkısı olanlara teşekkür etti.
EmeÄŸi geçenlere plaket verilmesinin ardından katılımcılar Zonguldak’a ait yöresel lezzetlerden tatma fırsatı buldu.
İlk Yorumu Siz Yazın!