Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“ZONGULDAK LEZZET ATÖLYESİ” PROJESİ

“ZONGULDAK LEZZET ATÖLYESÄ°” PROJESÄ°

Zonguldak’ın yöresel yemeklerini bölge turizmine kazandırmayı hedefleyen "Zonguldak Lezzet Atölyesi" projesinin tanıtımı gerçekleÅŸtirildi.

Türkiye’nin ÅŸefleri, gurmeleri, köşe yazarları ve aşçılarının Zonguldak’ta pazar araÅŸtırması ve ürün analizleri yaptığı proje, Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kakınma Ajansı (BAKKA) iÅŸbirliÄŸiyle gerçekleÅŸtirildi.

Vali Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin baÅŸarıyla yürütüldüğünü belirterek, "Ä°limizin yemeklerini özellikle gurmeler ve ustalar açısından taşıdığı deÄŸeri anlamamıza yardımcı olan bu çalışma güzel bir ÅŸekilde neticelendi. Yürütülen proje sonucunda Zonguldak’ın bu alanda bir birikimi olduÄŸunu gördük. Bu birikimin turizmle beraber deÄŸerlendirilmesi hususunda benzer çalışmalar devam ettirilecek" ifadesini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap da kaybolmaya başlayan kültürel unsurların kayıt altına alınmasına yönelik yapılan çalışmaların önemli olduğunu dile getirerek, projede katkısı olanlara teşekkür etti.

EmeÄŸi geçenlere plaket verilmesinin ardından katılımcılar Zonguldak’a ait yöresel lezzetlerden tatma fırsatı buldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo