14 o C Kdz. Ereğli

“ZONGULDAK'IN DEĞERLERİ RAPORU”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Müzik & Kültür Sanat 5 yıl 11 ay 7 gün 1 saat 7 dakika önce 2764

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de üniversite öğrencilerinin, aralarında Antalya ve Uşak’ın da olduğu 7 farklı şehirde çektikleri ‘Zonguldak’ videosu, ilgi uyandırdı.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf B şubesi öğrencisi Oğuzhan Arslan, Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, Topluma Hizmet Dersi kapsamında Zonguldak'ın değerlerini anlatan proje hazırladıklarını söyledi.
Çekimlerini 15 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdikleri projeyi üniversite dahil olmak üzere hiçbir kurum ya da kuruluştan yardım almadan kendi imkanları ile hazırladıklarını anlatan Arslan, şöyle dedi:
GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ OLDULAR
“Antalya, Bolu, Düzce, İstanbul, İzmir Sakarya ve Uşak illerine giderek oradaki insanlara Zonguldak'ın değerlerini röportaj yoluyla anlattık. İnsanlara Zonguldak'ın coğrafi konumu, 1960'lı yıllarda ülkemizi yurtdışında temsil etmiş olan Başer Tamer (müzisyen), Türkiye'de kömürü bulan Uzun Mehmet, Yunan Mitolojisine göre son görevini Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tamamlayan Herkül (Herakles), 4112 yaşındaki dünyanın en yaşlı ağaçlarından biri olan Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde bulunan Porsuk Ağacı hakkında sorular sorduk. Bilemeyenlere cevaplarını söyleyerek Zonguldak'ın bu eşsiz değerlerini tanıtmış olduk. Bize imkan sunan Topluma Hizmet Dersi Öğretmeni Aysel Memiş’e de ayrıca teşekkür ediyoruz.”
- HABERİN İÇİNDEN -

*Hazırlanan yaklaşık 11 dakikalık tanıtım filminde, eğlenceli anlar yaşandı.

*Projeyi 10 kişilik öğrenci grubu hazırladı.

*Öğrencilerden Zonguldaklı olan Vildan Kulakçı dışındaki diğer öğrencilerin, Türkiye’nin dört bir yanından Karadeniz Ereğli’ye gelmesi, Zonguldak’ın değerlerini önce kendileri öğrenip daha sonra farklı kültürlere sahip şehir insanlarına anlatması, projeyi daha da anlamlı kıldı.

*O öğrencilerin isimleri ise şöyle:

Oğuzhan ASLAN Manisa/Akhisar, Muhammet TAŞ Giresun/Yağlıdere, Vildan KULAKÇI Zonguldak, Hasan DERELİ Manisa, Mert EREN Kırklareli/Lüleburgaz, Özlem BABAHAN İstanbul, Kamile Burcu KILIÇ Konya, Nuray ARIKAN Kahramanmaraş, Burak TURGUT Edirne ve Necef Ali AKBAL İstanbul’dur.

“ZONGULDAK'IN DEĞERLERİ RAPORU”

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 3 saat 13 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 4 saat 25 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 22 saat 30 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 19 saat 43 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 22 saat 4 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 16 saat 19 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 saat 47 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 26 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
1 gün 20 saat 35 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 1 saat 33 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !