Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK'A GURUR YAŞATTILAR

ZONGULDAK'A GURUR YAÅžATTILAR

Grizu-263 Uzay Takımı NASA`nın yarışmasında dünya ikincisi oldu


Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde faaliyetlerini sürdüren Grizu-263 Uzay Takımı, NASA'nın yarışmasında ikinci kez dünya ikincisi oldu. 
Amerikan Uzay Kurumu (AAS) tarafından düzenlenen Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) desteklediÄŸi ‘Tasarla-Yap-Fırlat’ konseptli CanSat uydu yarışmasına 3 yıldır katılan Grizu-263 uzay takımı, 14-16 Haziran’da Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde (ABD) gerçekleÅŸen bu yılki finallerde, geçmiÅŸ baÅŸarılarını sürdürerek ikinci kez Dünya 2’ncisi oldu. Grizu-263 uzay takımı, ABD'nin Teksas eyaletinde gerçekleÅŸen Amerikan Uzay Kurumu ve Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'nün organize ettiÄŸi model uydu yarışmasında, ön elemelerde ilk 5 takım arasında yer alarak finale yükselmiÅŸti. Finallerde ise, ilk aÅŸamada uçuÅŸ öncesi kontroller, uçuÅŸ ve uçuÅŸ sonrası raporlama aÅŸamasını eksiksiz tamamlayan Grizu-263, 100 üzerinden 96,355 puan ile Dünya ikinciliÄŸini elde ederek Türkiye'yi ve BEÃœ'yü bir kez daha gururlandırmış oldu. 
Takım kaptanı Muzaffer Duysal, bir yıldır gece gündüz bu yarışma için 34 kiÅŸilik bir takımla çalıştıklarını ifade etti. Bu baÅŸarının elde edilmesinde takımın her bir üyesinin büyük payı bulunduÄŸunu dile getiren Duysal, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında girerek Türkiye'yi ve üniversiteyi temsil etmenin gururunu ve onurunu yaÅŸadıklarını söyledi. Duysal, “BaÅŸta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Dekanımız Prof. Dr. Åženol Hakan KutoÄŸlu, yürütücü danışman hocamız Prof. Dr. Bülent Ekmekçi olmak üzere, Dr. Öğr. Ãœyesi Serkan Karakış’a, Dr. Öğr. Ãœyesi Hakan Kaya’ya, ArÅŸ. Gör. Engin Kocaman’a ve ArÅŸ. Gör. Ferdi Kara’ya, üniversitemiz mensuplarına ve ana destekçimiz olan EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikası T.A.Åž’ye ve sponsorumuz Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ye çok teÅŸekkür ediyoruz" dedi. 
Takımın 2. kaptanı ÇaÄŸla Aytaç Dursun ise CanSat Competition 2019'da geçtiÄŸimiz yıl aldıkları baÅŸarıyı tekrarlayarak dünya ikincisi olduklarını söyledi. Åžartlar zor olsa da çalışmayı asla bırakmadıklarını ifade eden Dursun, Türkiye için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceklerinin belirtti. Dursun, “Zonguldak'ı, Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ni takip etmeye devam edin. Bu ÅŸehir, bu üniversite baÅŸarmaya devam edecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın sayılı üniversitelerinin katıldığı CanSat Competition 2019 model uydu yarışmasında bir kez daha dünya ikincisi olarak Türkiye'nin ve BEÃœ'nün gururlandıran Grizu-263 uzay takımını tebrik ederek öğrencilere bundan sonraki çalışmalarında baÅŸarılar diledi. 

Grizu 263 Uzay Takım Listesi ise ÅŸu isimlerden oluÅŸuyor: 
"Takım Kaptanları: Muzaffer Duysal, ÇaÄŸla Aytaç Dursun. Mentörler: Serdar DoÄŸan, Kerim Uslu, Ahmet Güngörmüş, Durdali Atılgan, Özgür Tuzcu, Hasan Berat Gürtürk. CanSat Birim Lideri: Kudret Batuhan Öksem, Sinan Ganiz. TürkSat Birim Lideri: UÄŸurcan Soruç (Bilgisayar), Hüseyin Sertkaya. Mekanik Birimi: Sedef Nur Altay, Mahmut EÄŸriöz, Hanif Çiftci, Halime Pehlivan, ÇaÄŸrı Karaduman, Aslıhan PeÅŸmen. Elektronik Birimi: Sedef Özel, Senanur Samur, Yasin Bıyıklı, Muhammed Emin Kurt, Kübra Yüksel, Gizem Kübra Yaman, Mahmut Yaldız, Hatice Gülcan Åžahin, AyÅŸe EroÄŸlu, Cem Zorlu, Berat Yıldızer. Yazılım Birimi: Sinan Akdal, Feyzullah Hasar. Sponsorluk Birimi: Murat Can EminoÄŸlu, Nevin Maside Tüt. Danışmanlar: Prof. Dr. Bülent Ekmekçi (Yürütücü Danışman), Dr. Öğr. Ãœyesi Serkan Karakış, Dr. Öğr. Ãœyesi Hakan Kaya, ArÅŸ. Gör. Engin Kocaman, ArÅŸ. Gör. Ferdi Kara. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo