7 o C Kdz. Ereğli

ZONDEF’den Afrin Açıklaması

Türk Ordusu’nun sınırın öteki yanında başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na, kısa adı ZONDEF olan Zonguldak Dernekleri Federasyonu’nca destek verildiği bildirildi.

Gündem 6 yıl 2 ay 14 gün 11 saat 38 dakika önce 499

Haberi Paylaşın

ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay, federasyona bağlı dernek başkanlarının imzası ile yaptığı yazılı açıklamada, Türk Milletinin mazluma asla el kaldırmayacağını anımsattı, zalimin karşında ise eğilmeyeceğini hatırlattı. Türk Ulusunun yüzyıllarca barışı en başta tutan anlayışta olduğunu ve Dünya’ya kardeşliği getirdiğini ifade eden Altay, şunları kaydetti:
“Askere gitmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz”
“Türkiye artık kendi kararlarını, dış güçlerin dayatması ile değil milletinden aldığı güç ile almaktadır. Ecdadımız, tarihte dini, dili, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun kardeşçe yaşamıştır. Kalleşçe düşünenlere ve sınırlarımızda gözü olanlara Yüce Türk Ordusu gerekli cevabı her zaman vermiştir. Alfabede harf bırakmayan YPG/PYD, PKK gibi toprağımıza göz diken ve de mazlum halkı baskı altında tutan terör örgütlerine karşı, Afrin askeri harekatını ZONDEF olarak sonuna kadar destekliyor, gerekirse vatanın bir karış toprağını vermemek için her bir ferdimiz askere gitmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu vatan vatanseverlerindir. Vatan hainlerin değil.
Biz Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) olarak şunu çok iyi biliyoruz: ’hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz’ anlayışı içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşayan Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile hep birlikte kardeş kaldık, kardeş kalacağız. Bizim, kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Sınırlarımızda barışı sağlayıp, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyor, askerimizin bir an önce yuvalarına sağ ve salim kavuşmasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz. Her zaman barış için, kardeşlik için, büyük Türkiye için ordumuzun yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 4 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 16 saat 30 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 12 saat 57 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 11 saat 58 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 17 saat 51 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 7 saat 5 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 2 saat 35 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 15 saat 24 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 7 saat 35 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?