Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZİL ÇALDI !.

ZİL ÇALDI !.

Ereğli`deki okullarda ders zili ‘sınırlı sayıda’ öğrenci katılımıyla çalmaya başladı.


Ereğli'de 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde, İlk-Orta ve lisede 3350 öğrenci ‘ders başı’ yaparken, 2200 öğretmen de görevlerinin başına döndü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy da, yeni dönemde, Mehmet Ali Yılmaz ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen açılış töreninde hazır bulundu.

Aksoy, Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan programda yaptığı konuşmada, okullarda yüz yüze eğitimin ‘Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla’ 8. Ve 12. Sınıflar düzeyinde 31 Ağustos’ta başladığını belirtti.

Ülkeyi saran Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle okullarda hijyen başta olmak üzere tüm tedbirlerin alındığını, sosyal mesafe ve maske kullanma kurallarına riayet edildiğini anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

“Aylar sonra öğrencilerimizin bir kısmı da olsa okul bahçelerinde olmanın, okullarını tekrar görmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını görüyorum. İnşallah yakın zamanda Covid-19 salgınını aşarak, tüm öğrencilerimizin yeniden okulları ile buluşması sağlanacaktır. Okullarımız Milli eğitim Bakanlığımızın (MEB) talimatları ve Bilim Kurulu ile sağlık Bakanlığı önerilerine göre, fiziki olarak hijyen şartlarına uygun hale getirilmiştir. Eğitim-öğretim için sağlıklı ortamlarda ders vermek üzere okul yönetimleri ve eğitim kadroları bakımından da hazır hale geldik. Bu vesileyle, yeni eğitim-Öğretim Döneminde öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul müdürleri ile idari yönetimlerimize başarılar diliyorum.”

Karadeniz Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Aksoy, MEB’in aldığı karar doğrultusunda 8. Ve 12. Sınıflar haricindeki sınıfların EBA TV ve EBA canlı yayınları üzerinden eğitim- öğretimlerine başladığını, bu kapsamda da ilçedeki tüm okulların gerekli hazırlıklarını tamamladıklarını sözlerine ekledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo