Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZİFT, YENİ YUVASINA KAVUŞTU!.

ZÄ°FT, YENÄ° YUVASINA KAVUÅžTU!.

EreÄŸli’de, yapıştığı ziftten telef olmak Ã¼zereyken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla kurtarılan ve üç veteriner hekimin çabasıyla hayata döndürülen köpek yavrusu "Zift", tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuÅŸtu.

Ormanlı beldesi Kaymaklar köyü giriÅŸinde 6 Nisan’da asfalt tankerinden yola dökülen zifte yapışan ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılan köpek, EreÄŸli Belediyesi Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde görevli veteriner hekimlerinin uyguladığı 54 günlük tedavinin ardından iyileÅŸti.

KöpeÄŸe "Zift" adı verildi. Yurt içi ve yurt dışından binlerce kiÅŸinin elektronik posta ve sosyal medya aracılığıyla saÄŸlık durumu hakkında bilgi sorduÄŸu Zift’i EreÄŸli Belediyesinden emekli olan Mehmet Demirkıran sahiplenmek için baÅŸvurdu.

"Zift", başvurusu uygun görülen hayvansevere aşı kartı ve kimliğiyle teslim edildi.

- "Çok güzel bakmışlar"

EreÄŸli Belediyesinden yaklaşık 5 yıl önce emekli olan 55 yaşındaki Mehmet Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiÄŸini söyledi. 

Demirkıran, haberlerde izlediÄŸi köpek yavrusunun ilgilerini çektiÄŸini dile getirerek "KöpeÄŸi çok saÄŸlıklı gördük. Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürlüğüne de bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. BulunduÄŸu andaki fotoÄŸraf ile yavrunun ÅŸimdiki halini görünce, ’Zift o mu bu mu?’ diye ÅŸaşırdım. Çok güzel bakmışlar. Her iki fotoÄŸrafa alıp yaklaşık 1 saat baktım." diye konuÅŸtu.

Zift’in özel bir köpek olduÄŸunu ifade eden Demirkıran, "Köpek yavrusunun bulunma anından yaÅŸadığı deÄŸiÅŸime kadar olan süreci takip ettim.  Bu kadar deÄŸiÅŸiklik hiç beklemiyordum. Artık Zift bizim yuvamızın bir ferdi. Kızım ve yeÄŸenimle ona en iyi ÅŸekilde bakacağız." dedi.

- "Takip etmeyi sürdüreceğiz"

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak da köpeğin 54 günde sağlığına tamamen kavuştuğunu anlattı.

Hayvanın tüm aşılarını tamamladıkları aktaran Bulak, "Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından çok sayıda teÅŸekkür mesajları geldi. Mehmet Demirkıran, belediyemizden emekli bir hayvansever. Kendisi ’Zift’e talip oldu, biz de gönül rahatlığı içerisinde bakacağını bildiÄŸimiz için ona köpeÄŸi teslim ediyoruz. Aşılarında ve saÄŸlığı ile ilgili geliÅŸmeleri bizler de yakından takip etmeyi sürdüreceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo