Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZAYBİR BAŞKANI UYARDI..

ZAYBİR BAŞKANI UYARDI..

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, yabani otlara yönelik ilacın tarımda kullanılmasına karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Güney, Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda muhtarlarla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çiftçilerin fındık bahçelerinde maliyeti daha ucuz olmasından dolayı tırpan yapmak yerine ot ilacı attığını söyledi.

Türkiye’de kanser vakalarının en çok arttığı illerden birinin Zonguldak olduğunu savunan Güney, 3-5 kovanı olan kişilerin de kendisini arıcı olarak gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Arı sahibi olmak başka bir şey, arıcı olmak bambaşka bir şeydir. Geçiminizi arıyla temin ediyorsanız arıcısınızdır. Televizyonlarda dinlemişsinizdir. Amerika’da arılar ölüyor diye dünya ayağa kalktı. Konu Amerika’nın konusu değil dünyanın konusu, eğer sizin bahçenizdeki arı ölecek olursa çekeceğimiz sıkıntılar sadece sizin, benim değil hepimiz ve dünyanındır."

Selahattin Güney, yabani ot ilacının tarımda kullanıldığını öne sürerek, buna karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo