Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZAMLAR VE STRES !.

ZAMLAR VE  STRES !.

Uzman Klinik Psikolog Melda Yenin


EreÄŸli FM Yayın ve Reklam Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu  “Arzu ile Devri Alem” programının konuÄŸu Uzman Klinik Psikolog Melda Yenin oldu.

 “Gelecek kaygısı, hayır demenin hayatımızdaki önemi, son zamlar ve psikolojimiz” konularının ele alındığı söyleÅŸide konuÅŸan Yenin, “Kaygı yaÅŸarken anı yaÅŸamayı unutuyoruz.  Kaygı (Gelecek korkusu)  Neden sorusunun ucu bucağı yok. Neden yerine nasılı demeli, çözüm odaklı olmalıyız. Bu duyguyu da çözümlemiÅŸ olacak. ”dedi.

Nedenleri irdelemeden, nasıla yönelmenin önemli olduÄŸunu belirten Yenin, “Çocuklarımıza hayır demeyi 2,5 yaşından itibaren öğretmeliyiz. Hayır diyememek kaygıyı beraberinde getirir. Hayır, aslında deÄŸiÅŸmektir.  Bundan, hayır demekten korkmayın.  Hayır kabul edilebilir bir yanıttır.” Ä°fadelerini kullandı.

Yenin, “Zamlar Psikolojimizi nasıl etkiliyor? sorusuna verdiÄŸi yanıtta da, “ Zamlar insan üzerinde kronik stres yapıyor. Haberlerden kaçmak gerçeklerden kaçmak olacağından, anda kalarak ve nefes ile gevÅŸeme egzersizleri  yaparak  stresi yenmeye çalışmalıyız ”dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran10
gülücük2
şaşkın1
üzgün1
kızgın1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo