Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zabıta teşkilatının kuruluşu kutlandı

Zabıta teşkilatının kuruluşu kutlandı

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 191. yılı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.


Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende, Anıta Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çelengi konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada göndere 3 adet Türk Bayrağı toka edildi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tören konuşmasında, her toplumsal olayla zabıta unsurlarının görev başında olduğunu söyledi. Belediye birimleri içinde ise en önemli mekanizmanın zabıta olduğunu belirten Uysal, “çalışma ve gayretlerinizin farkındayım. Her yerde sizi görüyorum ve bundan dolayı çok mutlu oluyorum. Kaçak inşaat, pazaryeri ve seyyar denetimleri değil; bir yere asfalt dökerken orada siz varsınız. Bir yerde sel felaketi varsa orada siz varsınız. İlçedeki önemli günlerde, milli günler ve bayramlarda orada da siz varsınız. Kısaca her yerde siz varsınız. Zabıtamız ile ne kadar iftihar etsek azdır” diye konuştu.

Dursun: “ceberut bir yaklaşımda bulunmak yerine…”
Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun ise teşkilatın tarihine ilişkin verdiği bilginin ardından sözlerinde, zabıtanın halka en yakın belediye birimi olduğunu öne sürdü. Zabıtanın görevinin ’ceza kesmek’ olmadığını ifade eden Dursun, şöyle dedi:
“Zabıtanın görevi ceza kesmek, ceberut bir yaklaşımda bulunmak yerine tam tersi caydırıcı olmak, önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. İlçedeki vatandaşlarımıza sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkiler çerçevesinde görev yapma çabası içindeyiz.”
Törenin ardından Uysal, zabıta üniforması giymiş çocuklara oyuncaklar hediye etti.  

Zabıta teşkilatının kuruluşu kutlandı

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 191. yılı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo