Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YÜCESAN’A ZORLU RAKİP!

YÜCESAN’A ZORLU RAKİP!

-Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı’na, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nden katılan sporculardan Orkan Basmaz ile Deniz Yücesan, 3 Ön Eleme Turu’ndan başladıkları karşılaşmalarda rakiplerini yenerek bir üst tura yükseldiler.


Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı’na, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nden katılan sporculardan Orkan Basmaz ile Deniz Yücesan, 3 Ön Eleme Turu’ndan başladıkları karşılaşmalarda rakiplerini yenerek bir üst tura yükseldiler.

Giresun’un 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda 1 Mayıs’ta başlayan şampiyonada ilk maçını 3 Mayıs’ta oynayan Basmaz, Düzceli rakibi Abdulhakan Bendeoğlu’nu yenerek, ikinci maçına daha rahat çıktı.

İzmir Bölge&den Oktay Aydın ile ikinci maçında masaya çıkan Basmaz, bu maçını da alarak, elde ettiği 4 puanla grup lideri olarak 4. Turü yükselen isim oldu.

YÜCESAN’A ZORLU RAKİP!

Aynı zamanda Milli Takım antrenörü Yücesan ise 3’lü grupta bir sporcunun son anda şampiyonaya katılmaması üzerine diğer rakibi Yozgat Bölesi sporcularından Saffet Bilir ile 2 maç yapmak zorunda kaldı.

İyi ortalamaya sahip 2 sporcunun oynadığı karşılaşmalar da bir o kadar heyecanlı geçti. Yücesan, ilk maçı önde götürmesine rağmen rakibinin kontrollü oyunu ile (30-27) kazandığı karşılaşmanın ardından ikinci maçına tedirgin çıktı. Ancak, kısa sürede toparlanarak oyuna hakimiyetini koyan usta oyuncu, bir ara aradaki farkı 10 sayıya kadar çıkardı. İlk oyundaki gibi oyun disiplinini elinden bırakmayan rakibi Bilir’in, 11 sayı seri çekerek bir sayı öne geçtiği karşılaşmayı Yücesan (30-28) kazandı. Rakibi ile aynı puana sahip iki sporcu sayı ortalaması ile sıralanırken, Bilir grup lideri, Yücesan ise ’en iyi ortalama’ sonucu ile 4. Tura yükselmeyi başardılar.

Basmaz ile Yücesan, bugün ise 4. Ön Eleme Turu’nda gruplarında zorlu karşılaşmalara çıkıyorlar.

KAPAN İLE ÖZDEMİR ELENDİ

Diğer yandan, Şampiyonaya ilk kez katılan ve ilk eleme grubunu geçen Kapan, ikinci ön eleme grubunda, şanssız şekilde elendi. Kapan, bu grupta oynadığı ilk maçı kaybederken, ikinci maçını ise kazandı, Ancak, grubun üçüncü maçında karşı karşıya gelen rakiplerinden, yendiği oyuncunun diğer sporcuyu yenmesi sonucu 3 sporcu da 2’şer puana sahip oldu. Kurallar gereği sayı ortalamasına bakılan sıralamada yendiği rakibinden 2 sayı eksik çeken Kapan elenmiş oldu. Özdemir’de elenerek turnuvaya veda eden isim oldu.

Öte yandan, şampiyonaya Ereğli’den katılacak diğer sporcu Ersin Aktaş ise ilk maçlarını 5 Mayıs’ta oynayacak.

Şampiyonanın ilerleyen süreçlerinde aralarında Semih Saygıner, Savaş Bulut, Can Capak, Adnan Yüksel, Tayfun Taşdemir gibi ünlü ıstakalar da 2. Etap karşılaşmaları için Giresun’da olacaklar.

Toplamda yaklaşık 1200 sporcunun katıldığı; Büyükler, Kadınlar ve Gençler kategorilerinde oynanacak karşılaşmalarda, Gülşen Degener gibi Türkiye şampiyonluğunu elinden bırakmayan isimler de Giresun’a gelecekler.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo