Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YORGUNLUĞUN İLACI ’HURMA’

YORGUNLUÄžUN Ä°LACI ’HURMA’

Dr. Ömer CoÅŸkun, kendisini yorgun hisseden kiÅŸilere "Hurma tüketin" tavsiyesinde bulundu.   Hurmanın saÄŸlık açısından belirli aralıklara tüketilmesi gerektiÄŸine dikkat çeken Dr. CoÅŸkun, "Hurmayı sadece Ramazan Ayı’nda yiyenler var. Tek Ramazan Ayı’nda deÄŸil, her zaman tüketilmeli. Beynimizin fosfora ihtiyacı vardır. Bu fosfor da hurmada bulunmaktadır. KiÅŸi kendisini yorgun hissettiÄŸin de özellikle, beyin yorgunluÄŸu oluÅŸtuÄŸunda hurma tüketmelidir. Hurma sinir sistemi üzerinde de oldukça etkilidir. B1-B2 vitaminleri bulunur ve bu vitaminler sinir siteminde dinlendirici özelliÄŸe sahiptir" dedi.

 Hurmanın öksürüğe, balgama ve göğüs aÄŸrılarına da çok iyi geldiÄŸini ifade eden Dr. CoÅŸkun, "Åžu sıcak yaz günlerinde aşırı su yada yaÄŸlı yemekler tüketilmesinden dolayı ishal ve kusma vakaları da sık görülmeye baÅŸlar. Vücut da su, tuz, potasyum ve sodyum kaybeder. Bu unsurlar da hurmada bol miktarda bulunur. Günümüzde kanserölümlerde ilk sıralarda yer almaya baÅŸladı. Hurmayı devamlı yemek kansere yakalanmayı da ciddi oranda önler. Çünkü hurma magnezyum ihtiva eder. Yine aynı ÅŸekilde prostat kanseri tedavisinde de kullanılır" diye konuÅŸtu. 

Dr. Ömer CoÅŸkun, hurmanın binmeyen bir yönün daha olduÄŸuna dikkat çekerek, "Hurmanın bir de güzellik unsuru var. Hurma çekirdeÄŸi önce yakılıp ardında göze sürülürse hem kirpiklerin uzamasına hem de göz çapaklarına iyi gelir. Bunun yanında hurma yemek gözleri kuvvetlendirir ve parlatır, gece körlüğünü önler" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo