YORGUNLUĞUN İLACI ’HURMA’
Dr. Ömer CoÅŸkun, kendisini yorgun hisseden kiÅŸilere "Hurma tüketin" tavsiyesinde bulundu. Hurmanın saÄŸlık açısından belirli aralıklara tüketilmesi gerektiÄŸine dikkat çeken Dr. CoÅŸkun, "Hurmayı sadece Ramazan Ayı’nda yiyenler var. Tek Ramazan Ayı’nda deÄŸil, her zaman tüketilmeli. Beynimizin fosfora ihtiyacı vardır. Bu fosfor da hurmada bulunmaktadır. KiÅŸi kendisini yorgun hissettiÄŸin de özellikle, beyin yorgunluÄŸu oluÅŸtuÄŸunda hurma tüketmelidir. Hurma sinir sistemi üzerinde de oldukça etkilidir. B1-B2 vitaminleri bulunur ve bu vitaminler sinir siteminde dinlendirici özelliÄŸe sahiptir" dedi.
Hurmanın öksürüğe, balgama ve göğüs ağrılarına da çok iyi geldiğini ifade eden Dr. Coşkun, "Şu sıcak yaz günlerinde aşırı su yada yağlı yemekler tüketilmesinden dolayı ishal ve kusma vakaları da sık görülmeye başlar. Vücut da su, tuz, potasyum ve sodyum kaybeder. Bu unsurlar da hurmada bol miktarda bulunur. Günümüzde kanserölümlerde ilk sıralarda yer almaya başladı. Hurmayı devamlı yemek kansere yakalanmayı da ciddi oranda önler. Çünkü hurma magnezyum ihtiva eder. Yine aynı şekilde prostat kanseri tedavisinde de kullanılır" diye konuştu.
Dr. Ömer Coşkun, hurmanın binmeyen bir yönün daha olduğuna dikkat çekerek, "Hurmanın bir de güzellik unsuru var. Hurma çekirdeği önce yakılıp ardında göze sürülürse hem kirpiklerin uzamasına hem de göz çapaklarına iyi gelir. Bunun yanında hurma yemek gözleri kuvvetlendirir ve parlatır, gece körlüğünü önler" şeklinde konuştu.
İlk Yorumu Siz Yazın!