Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YÖNETMEN VE SENARİST CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

YÖNETMEN VE SENARİST CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Sarıkeçili yörüklerin hikayesi Ereğli FM`de konuşuldu..


Yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz, yapımcılığını İEDB Film adına Eyüp Boz'un yaptığı Anadolu'da bin yıldır konar  göçer kültürünü devam ettiren Sarı keçili Yörükleri'nin yaşamını konu alan Turna Misali filmi, Dünya Prömiyerini 30 Ekim tarihinde 34. Tokyo Film Festivali'nde gerçekleştirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli ve 2019 yılında TRT ön Alım Ödülü kazanan Turna Misali filmi aynı zamanda Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde “Asian Future” bölümünde ödül için yarışacak.

Filmin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz ve yapımcı ve senarist Eyüp Boz bu özel yapımın hikâyesini Arzu ile Devri Âlem’de anlattı.

İffet Eren Danışman Boz, Eşi Eyüp Boz’un belgesel çekimi için 2 ay sarı keçili yörüklerle göçtüğünü ve dönüşünde bambaşka bir insan olduğunu belirterek, “ Yörüklerin yaşamından çok etkilenmişti, anlattıkları beni de etkiledi. Çekilen belgeselin bir drama filmine dönüşmesi fikri oluştu ve senaryo yazımı başladı.”dedi.

“Senaryo onların yaşamı ve hayat zorluklarından yola çıkarak yazıldı. Bizi etkileyen kıl çadırlardaki yaşam. Yılda iki kere göç ediyor  ve ciddi bir yol kat ediyorlar ve buna rağmen özgür ve mutlular. Göç etmelerinin amacı sadece hayvanlarına taze ot bulmak. İnatçı ve güçlü bir kadın hikâyesi. Her yönü ile etkileyici” ifadelerini kullanan İffet Eren Danışman Boz, “ Çekimlerimizin 3. Gününde pandemi başladı. Biraz devam ettik sonrasında 2.5 ay ara verdik. Zorlu bir süreçti. 18 günde çektik, çünkü buna  mecburduk. Bu sürede “İstediğimiz dünyayı kurduk mu” endişesi yaşadık ama  Kurduk ki festivalden davet aldık.”dedi.

LEYLA İLE MECNUN SETİNDEN BAĞLANDI.

Filmin yapımcı ve senarist Eyüp Boz’da Leyla ile Mecnun setinden bağlandığı canlı yayında filimin hikâyesini anlattı. “Bundan sonra göçe izin verilmeyecek,  bu son göç duyumu üzerine, bu bir haberdir diyerek Mersin’e haber için gittik. Aldığımız duyum doğru değildi, haber için gitmiştik, o yaşam   belgesel çekimine dönüştü. dedi.

“Göç yolunda onların içinde yaşadık. Yaşam felsefelerini enteresan buldum. 120 aile ve Özel mülkiyete karşılar. Beni etkileyen taraf buydu, belgeselden sonra drama filimi olmalıydı. Senaryo gerçek bir hikâyeden alıntı.  1 ay boyunca onlarlaydım ve onların anlattıkları senaryonun önemli bir bölümünü oluşturuyor. Umuyorum ki, festival daveti ile başlayan süreç bizi filimin gösterimi sonrası daha iyi noktalara getirecek. dedi.

YAYINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

YÖNETMEN VE SENARİST CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Sarıkeçili yörüklerin hikayesi Ereğli FM`de konuşuldu..

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo