Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YOLCULAR SON ANDA KURTULDU !.

YOLCULAR SON ANDA KURTULDU !.

Seyir halindeyken dumanlar yükselmeye başlayan belediye otobüsü alev alev yandı.


Edinilen bilgilere göre, Düzce kent merkezi ile Kalıcı Konutlar arasında sefer yapan Sinan T. idaresindeki belediye otobüsünün seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları fark eden Sinan T. aracı durdurdu. Araçta bulunan yolcular panikle dışarı çıkarken, otobüsün motor kısmı alev alev yanmaya başladı. Otobüsün yandığını görenler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri çıkan yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekipler tarafından yapılan müdahale ile alevler kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaralanan ya da dumandan etkilenen olmazken, otobüs kullanılmaz hale geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sinan KORKMAZ

16 Kasım 2019 - 21:22

Bu otobüsler neden yanıyor? Hemen açıklayıvereyim. Elektrik tesisatının ısınmasından dolayı... Günümüzde otobüs yangınlarının çoğu bu dertten muzdarip. Son iki yılda en az dört otobüs yandı Düzce'de. Eskiden otobüs sadece motor kısmından alev alırdı. Son yıllarda elektronik parçalar araç içlerinde sayı olarak çoğaldığı için her cihaza fleks kablo yöntemiyle enerji gönderiliyor. Bu göndermelerin bir bedeli var elbet. Tesisat yoruluyor ve ark yani atlama yapıyor. Kablo o an için en zayıf noktasından alev alarak yanıyor. Daha kaliteli ve kalın malzemeden yapılsaydı şayet yangın olmazdı. Yangın sensörü de yok. Yine de ne demeliyiz? Cana gelen mala gelsin. Geçmiş olsun.

Yorum Yazın

Canlı Radyo