Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YILLARIN ÇİLESİNE SON NOKTA

YILLARIN ÇİLESİNE SON NOKTA

Kdz.Ereğli Kemerliler Derneği (KEMERDER) tarafından düzenlenen iftar programına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

2014 Yılında kurulan KEMERDER, geleneksel hale getirmek istediÄŸi iftar programı Hasan Canver Sokak üzerindeki park alanında gerçekleÅŸtirildi. Dernek Yöneticileri, Kdz.EreÄŸli Belediye Meclis Ãœyesi iÅŸadamı Halil BozkuÅŸ, TED Kdz.EreÄŸli Koleji Vakıf BaÅŸkanı iÅŸadamı Celal BozkuÅŸ, Kırmacı Mahallesi Muhtarı Nazım Sevinç, EreÄŸli Fenerbahçeli Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Serdar Özbek’in de aralarında bulunduÄŸu yaklaşık 600’ün üzerinde mahalle sakini katıldı.

 

"KÜLTÜRÜ CANLI TUTACAĞIZ"

Dernek BaÅŸkanı Alper Hasçelik, katılımın yüksek olmasından duyduÄŸu memnuniyeti ifade ederek, "Kırmacı, Karadeniz EreÄŸli’nin en güzel mahallelerinden biri. Amacımız artık yok olmaya yüz tutan dayanışma kültürünü hep canlı tutmak, bu doÄŸrultuda da önemli çabalarımız oluyor. Katılımcılara ve destek veren herkese teÅŸekkür ediyorum" dedi.

 

BÄ°RLÄ°K VE BERABERLÄ°K VURGUSU

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Kdz.EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Yusuf Ziya OdabaÅŸ, Belediye Meclis Ãœyesi Ayhan Atay iftar programının ardından alana gelerek vatandaÅŸlar ile görüştü. BaÅŸkan Uysal, iftar sofralarının dayanışma ve paylaÅŸma kültürünün geliÅŸmesinde önemli bir etken olduÄŸunu belirttiÄŸi konuÅŸmasında, Kırmacı Mahallesi’nin birlik ve beraberliÄŸine vurgu yaptı.

 

"SÃœRECÄ° HASSASÄ°YET Ä°LE TAKÄ°P EDÄ°YORUZ"

Ä°lçenin önümüzdeki dönemde geleceÄŸinin parlak olduÄŸuna vurgu yapan Uysal, "Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne EreÄŸli Devlet Hastanesi’nin eski yerinin tahsisi konusunda yasal prosedür tamamlandı. Bölgemiz için son derece önemli bir geliÅŸmeyi mübarek Ramazan ayında yaşıyoruz. Bu doÄŸrultuda Ãœniversitemizin Rektörü ile de gittik görüştük, sürecin bölgemiz için ne kadar hassasiyet ile takip edildiÄŸini belirttik. Rektörümüz de saÄŸ olsun bu konuda her türlü adımın atılması için çaba gösteriyor. Kendilerine bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Sürecin hızlı bir ÅŸekilde tamamlanması için el birliÄŸi ile çalışacağız. Bu konuya büyük önem veriyoruz, ilçemizin geleceÄŸi parlak. EreÄŸli artık adım atıyor, bu alanın faaliyete geçmesi ile de kentimiz kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda koÅŸmaya baÅŸlayacaktır" dedi.

 

"HALKIMIZ SABIRLI OLSUN"

Kent Meydanı projesi başta olmak üzere ilçenin geleceğini şekillendirecek projeleri tek tek halkın hizmetine sunacaklarını hatırlatan Belediye Başkanı Uysal, "Büyük bir titizlik içerisinde bu projeleri adım adım sonuca getiriyoruz. Adımlar atıldıkça kentin morali yükselecek, geleceğe daha umutla daha heyecanla bakma şansını yakalayacak. Halkımız sabırlı olsun, güzel günler yakındır" ifadelerine yer verdi.

 

YILLARIN ÇİLESİNE SON NOKTA

Kandilli-EreÄŸli arasındaki karayolunun uzun yıllar çilesi olarak bilinen KöseaÄŸzı mevkisinde yol geniÅŸletme çalışmalarının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde de sıcak asfaltın döküleceÄŸini müjdeleyen BaÅŸkan Uysal ÅŸunları söyledi:  "CoÄŸrafi olarak da zor bir bölgede geniÅŸletme çalışması yapıldı. Sürücüler de vatandaÅŸlarımız da ciddi tehlike ile karşı karşıya kalıyordu. Yolu hem geniÅŸlettik hem de bir bölümüne beton dökerek daha güvenli hale gelmesini saÄŸladık. Halkımız KöseaÄŸzı mevkisindeki mesire alanına rahat bir ÅŸekilde giderek hem pikniÄŸini yapabilecek hem denizine girebilecek hem de o bölgenin güzelliklerinden rahatlıkla istifade edebilecek.

 

"ÜZÜCÜ KAZALAR YAŞANIYORDU"

Yine Balı Mahallesi’ne giderken Gökme mevkisinde dar bir köprü var, bilindiÄŸi gibi özellikle kış aylarında bu yol güzergahında üzücü kazalar yaÅŸanıyordu. Tek aracın geçiÅŸ yapabildiÄŸi bu dar köprüyü geniÅŸletiyoruz, modern hale getiriyoruz. Bunun ile ilgili de yakın bir zamanda çalışmalar baÅŸlayacak.

 

ÇÖPLÜK ALANINDA İNCELEME

Kırmacı ve Balı Mahallelerinin de sorunu olan çöplük meselesi var. Çöplükten sızan su ise bu alandaki yolun belirli bölümlerinin çökmesine neden oluyordu. Burada da fizibilite çalışması yapıldı, gerekli önlemler alınacak ve yol güzergahı bizlere yakışır biçimde olacak. Çöplük alanının bölgemize kazandırılması için projemiz var, o alanı inşallah yeşillendirerek halkımızın kullanabileceği bir ortama dönüştüreceğiz. Birlik ve beraberlikler her zaman başarı getirir biz de bu doğrultuda çalışıyor, halkımıza yaşanabilir bir Karadeniz Ereğli ile buluşturmak istiyoruz"

 

BOZKUÅž SORUNLARI ANLATTI

Belediye Meclis Ãœyesi Halil BozkuÅŸ da Kırmacı ve Balı Mahallesindeki vatandaÅŸların alt yapı sorunlarının çözümünü beklediklerini baÅŸta yol güzergahları olmak üzere çöp döküm yerinin de yeÅŸil alan olarak bölge halkına mutlaka kazandırılması gerektiÄŸini yineledi. BozkuÅŸ, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, yeni yaÅŸam alanlarının oluÅŸturulması yönündeki özverisine de teÅŸekkür etti.

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo