Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Yıllardan Beri Marka Oluşturamadık’

’Yıllardan Beri Marka OluÅŸturamadık’

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Fındıkta yıllardan beri bir marka oluşturamadık. Tamamen Avrupalı çikolata sanayicisinin insafına kalmış durumdayız." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2017 Yılı Bütçe görüşmeleri sürüyor.

Bütçe üzerine söz alan Öztürk, bugünlerde fındık sektöründe bir karmaÅŸa yaÅŸandığını, bu konuda kendisine sürekli mesaj geldiÄŸini, "Ne olacak bu fındığın hali ne?" diye sorulduÄŸunu belirterek, "Ä°ÅŸimiz gücümüz fındık, içimiz dışımız fındık oldu." ifadesini kullandı.

Öztürk, önceden çok önemli olan birliklerin, ÅŸimdi amaçlanan konumda bulunmadığını dile getirdi. Öztürk, Fiskobirlik’in fındıkla ilgili politika belirleme, piyasada önemli rol üstlenme durumunda olmadığını belirterek, fındıkta "taÅŸların baÄŸlanması, köpeklerin serbest bırakılması gibi bir durum olduÄŸunu" söyledi.

Fındık piyasasındaki başıboşluğa devlet olarak el koymaları ve düzen, standart getirmeleri gerektiğini vurgulayan Öztürk, fındık piyasası düzenleme ve denetleme kurumu gibi bağımsız, ziraatinden ticaretine, sanayisine, ihracatına kadar koordinasyonu sağlayacak, ortam belirleyecek bir kurumun olmasının önemine işaret etti.

Öztürk, fındığın tamamen piyasaya bırakıldığını, Fiskobirlik’in ÅŸu anda adının, tabelasının olduÄŸunu, bir ÅŸey yapmadığını ifade etti. Fındık piyasasına düzen getirmek zorunda olduklarını vurgulayan Öztürk, "Yıllardan beri bir marka oluÅŸturamadık. Tamamen Avrupalı çikolata sanayicisinin insafına kalmış durumdayız." dedi.

AK Parti’li Öztürk, piyasada hem alıcı hem satıcı yönünden, iki tarafta da tekel oluÅŸturulduÄŸuna yönelik bir iddianın bulunduÄŸunu belirtti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo