Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’YILAN TİMİ’ İŞ BAŞINDA!..

’YILAN TÄ°MÄ°’ Ä°Åž BAÅžINDA!..

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir eve giren yılan, Ä°tfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan "yılan timi" tarafından yakalandı.

Alaplı AÅŸağıdoÄŸancılar köyü Tekke Mahallesi’nde bir eve yılan girdiÄŸi ihbarını alan Alaplı Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan yılan timi, söz konusu eve giderek yılan aradı.

Yarım saatlik arama sonrası yılanı karbondioksit gazıyla etkisiz hale getiren ekipler, hayvanı ormanlık alanda doÄŸaya bıraktı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce kurulan yılan timi başarılarından dolayı tebrik ederek, "Bölgemizde yaz mevsiminde yılan ihbarları çok geliyor. Ekiplerimiz ihbarları anında değerlendirerek müdahale ediyor. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum." dedi.

Alaplı Belediyesi Ä°tfaiye Müdürü Sinan TaÅŸkın da yaz mevsiminde hemen hemen her gün evlere yılan girdiÄŸine yönelik çok sayıda ihbar aldıklarını söyledi. 

Yılanları yangın söndürme tüpleriyle yakaladıklarını ifade eden Taşkın, "Çeşitli aparatlar kullanarak yılanı yakalamak hem zor, hem de riskli. Biz de bundan dolayı yangın söndürücüleri kullanıyoruz. Karbondioksit, havayla birleştiğinde eksi 60-70 derece soğukluk yaratıyor. Böylece yılan etkisiz hale geliyor. Bir süre sonra kendi ısısına ulaştığında da normale dönüyor. 3 ayda 50 vakaya müdahale eden timimiz, karbondioksit içerikli tüpler yardımıyla yılanı etkisiz hale getiriyor. Yakalanan yılanları tekrar doğaya bırakıyoruz." diye konuştu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo