Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YIKIMA BAŞLANDI!.

YIKIMA BAŞLANDI!.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) rekreasyon projesi kapsamında kentteki balıkçı barınaklarının yıkımına başlandı.

Milli Egemenlik Caddesi Karakum mevkisinde bulunan 42 balıkçı barınağının yer aldığı alana beraberinde emniyet güçleri ile gelen İl Özel İdaresi ekipleri bazı barınakları yıktı.

İş makineleri ile gelen ekipler, Zonguldak Valiliği’nin tahliye işleminin iptali için Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı dava nedeniyle bazı barınakların yıkımını gerçekleştiremedi. 

İş makinelerinin barınakları yıktığı sırada bir kişi gözyaşlarına hakim olamazken, barınağın sahibi Hasan Üçer (64) gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yıkımla ilgili olarak önceden bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

Hayatının büyük bir bölümünün balıkçı barınağında geçtiğini anlatan Üçer, "Burada doğdum. Burada yüzmeyi öğrendik. Biz yaz kış buradayız. Ekmeğimizi denizden çıkarırdık. Şimdi bir kayığımız kaldı. Kendimi yakmayı bile düşünüyorum. Hayatımız bitti. Yapacak bir şey yok. Kanunun kestiği parmak acımaz. Mahkemeye verdiğimizden bizim barınağımızın yıkımı ertelendi. Burası güzel bir şey olacaksa, olsun. Biz buna razıyız." diye konuştu.

Bazı balıkçı barınağı sahiplerinin yapılan yıkımın ardından eşyalarını topladığı kları görüldü. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo