Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YIKIM İŞLEMİ TAMAMLANDI !

YIKIM Ä°ÅžLEMÄ° TAMAMLANDI !

Ereğli`de yıkılması ve güçlendirilmesine karar verilen okullarında yıkım işleri başladı.


Ereğli'de, yıkılması ve güçlendirilmesine karar verilen okullarında yıkım işleri başladı.


Edinilen bilgiye göre, geçtiÄŸimiz AÄŸustos 2022’de Milli EÄŸitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in talimatı ile baÅŸlatılan “Yık-Yap Projesi” kapsamında, Karadeniz EreÄŸli’de de bazı okul binalarının yıkımına yada güçlendirilmesine karar verilmiÅŸti.


Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğüne gönderilen genelgeler kapsamında, Karadeniz EreÄŸli’de, Cumhuriyet Ortaokulu (eski binası) Turgut Reis Ä°lkokulu ek binalarının yıkımına; Ä°zmirlioÄŸlu Ä°lkokulu, Ä°smet Ä°nönü Ä°lkokulu, Ormanlı Ä°lkokulu, EreÄŸli Lisesi, Kdz. EreÄŸli Anadolu Lisesi, EreÄŸli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güçlendirilmesine karar verilmiÅŸti.
CUMHURÄ°YET YIKILDI, TURGUT REÄ°S GÃœN SAYIYOR!
Bunun üzerine öğrencilerin ilçedeki diÄŸer okullara yerleÅŸtirilerek ikili öğretime baÅŸlamasının ardından ilk yıkılan okul binası ise 1969’da Erdemir tarafından yapılan Cumhuriyet Ortaokulu binaları oldu.
Ardından ise Turgut Reis Ortaokulu’nun ek binalarının yıkımına baÅŸlanacağı öğrenildi?
Ä°NÅžAATLAR NE ZAMAN BAÅžLAYACAK?
Bir yandan yıkıları tamamlanan ve yıkımına başlanacak okul binalarının yeni inşaatlarının ise ne zaman başlayacağı merak ediliyor.
BilindiÄŸi gibi; Ä°l Milli eÄŸitim Müdürü Züleyha AldoÄŸan, 27 Eylül 2022’deki açıklamasında, proje kapsamındaki okulların yapım ihalelerine esas olmak üzere ödeneklerin gönderiminin saÄŸlandığını belirterek, “Yık-Yap Projesi kapsamına alınan ve güçlendirilmesi yapılacak okullarımızın ihalelerine iliÅŸkin gönderilen ödenekler, Ä°l Millî EÄŸitim Müdürlüğümüz tarafından Zonguldak Ä°l Özel Ä°daresine aktarılmış ve ihaleye iliÅŸkin dosyalar hazırlanarak Ä°l Özel Ä°daresine teslim edilmiÅŸtir” ifadelerine yer vermiÅŸti.
Okul binalarının inşaatlarına başlanılması halinde kısa sürede bitirilebileceği ifade ediliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın3
gülücük2
hayran1
şaşkın1
üzgün1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo