Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖSYM,Sınav öncesi uyardı!.

ÖSYM,Sınav öncesi uyardı!.

ÖSYM, 12 Mart Pazar günü yapılacak YGS sınavına katılacak adaylardan kurallara uygun nüfus cüzdanı olmayanların mağduriyet yaşamaması için 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin listesini yayımladı.

Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi (ÖSYM), 12 Mart  Pazar günü yapılacak Yükseköğretime GeçiÅŸ Sınavı’na (YGS) katılacak adaylardan  kurallara uygun nüfus cüzdanı olmayanlar için 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin listesini yayımladı. ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 Mart 2017’deki YGS’ye katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik  numarası, fotoÄŸraf, soÄŸuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek  durumda olan adaylar için Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığı Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel  Müdürlüğünce belirlenen il ve ilçe nüfus müdürlükleri, sınav günü 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacak.

Kayıp veya deÄŸiÅŸtirme nedeniyle T.C. kimlik kartı almak için nüfus  müdürlüğüne baÅŸvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile Ã–SYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinde yer alan 2017-ÖSYS baÅŸvuru  bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday ÅŸifreleri ile eriÅŸebilecek.

Adaylara uyarılar

ÖSYM açıklamasında adaylara ÅŸu uyarılarda bulunuldu: "T.C. kimlik kartı talep eden aday ile MERNÄ°S veri tabanındaki kiÅŸi kaydı ve ÖSYS Aday Ä°ÅŸlemleri Sistemi’nde baÅŸvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoÄŸrafının karşılaÅŸtırılması sonucunda bilgilerin birebir tutması, fotoÄŸrafın aynı kiÅŸiye ait olduÄŸunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde, adaya Geçici Kimlik  Belgesi ve Kimlik Kartı Talep Belgesi düzenlenecektir. Adayın, ÖSYS Aday Ä°ÅŸlemleri Sistemi’nde yer alan baÅŸvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi’ne eklenerek, ilgilinin dosyasında saklanacaktır. Bu amaçla nüfus müdürlüğüne giden adayın yanında, 2017-YGS Sınava GiriÅŸ Belgesi ile 2 biyometrik fotoÄŸrafının olması, iÅŸlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını saÄŸlayacaktır."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo