Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yerin 200 Metre Altında İlk Sahur

Yerin 200 Metre Altında İlk Sahur

- Yerin 200 Metre Altında İlk Sahur


Zonguldak’ta özel bir maden ocağında çalışan işçiler yılın ilk sahurunu yerin metrelerce altında yaptı.


Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan Arılar Madencilik isimli özel maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler, yılın ilk sahurunu birlikte yaptı. Domates, biber, peynir, zeytin, salatalık ve ekmekten oluşan sahur menüsünde sohbet eden işçiler, yerin yaklaşık 200 metre altında ailelerinden uzak sahur yaptı. Ramazan ayının gelmesine sevinen işçiler, ailelerinden uzak sahur yapmanın burukluğunu yaşadı.

Yerin metrelerce altında zor ÅŸartlarda hem oruç tutup hem çalıştıklarını ifade eden 10 yıllık maden işçisi Ozan Oruç, “10 yıldır maden iÅŸi ile uÄŸraşıyorum. Ramazanların tekrarını diliyoruz. Burada bu ÅŸartlarda oruç tutup çalışmak zor. Cenabı Allah bize güç veriyor yardım ediyor. Evimizden ailemizden ayrıyız ama yapacak bir ÅŸey yok çalışacağız. Çok şükür bu senede ramazana ulaÅŸtık. Allah inÅŸallah bir dahaki seneye de nasip eder” dedi.
Maden ÅŸartlarına alıştıklarını ifade eden maden işçisi Muhammet Alper, “15 yıldır madende çalışıyorum alıştık artık Allaha şükürler olsun. Ailemizden uzaktayız ama burasıda bizim ailemiz soframızda zeytin, peynir, domates, biber, soÄŸan ve içecekle sahur yapıyoruz” diye konuÅŸtu. Aile ortamından uzak arkadaÅŸları ile beraber çalıştıklarını belirten Maden Mühendisi Emin Çetinkaya, “5 yıldır burada çalışıyorum.

Ramazan ayının ilk sahurunu arkadaÅŸlarla beraber yaptık. Yıllardır bu ÅŸekilde çalışıyoruz. Ailemizden uzaktayız ama burada arkadaÅŸlarla hep beraber çalışıyoruz. Åžuan burada 7 kiÅŸiyiz toplamda 20 arkadaşımız var bu vardiyada diÄŸer yerlerde çalışan arkadaÅŸlarımız da kendileri beraber sahur yapıyorlar” diye ifade etti.
İşçiler, yemek sonrası yapılan duaların ardından kömür kazmaya devam etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo