Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YER GÖK KIRMIZI-BEYAZ OLDU; ŞEHİTLER ANILDI

YER GÖK KIRMIZI-BEYAZ OLDU; ŞEHİTLER ANILDI

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeÅŸ olursak hep beraber Türkiye olursak, bu milletin dünyada rakibi olmaz” dedi.


EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesinde, ’15 Temmuz Åžehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri gerçekleÅŸtirildi.
Karadeniz EreÄŸli Kaymakamlığı ile EreÄŸli Belediyesi’nin ortaklaÅŸa düzenlendiÄŸi etkinlikler kapsamında, Devrek Yolayrımı Köprülü KavÅŸak mevkisinde, araç trafiÄŸine kapatılan yolda kortej oluÅŸturuldu.
Alana gelen binlerce kiÅŸiye Türk Bayrağı verildi. Kortej, Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, komutanlar, belde belediye baÅŸkanları, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Türk Metal Sendikası Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, siyasi parti temsilcilerinin yerlerini alması ile birlikte 20.00’da harekete geçti.
Kortejin ön sırasında engelli yurttaşlar yer aldı. Protokol üyeleri, ellerindeki Türk Bayrakları ile çevre binalardaki vatandaşlar ile korteje klakson çalan sürücüleri selamladılar.
Ömer Halisdemir Bulvarı boyunca yürüyen binlerce kiÅŸi, zamana zaman ’Recep Tayyip ErdoÄŸan’, “Åžehitler ölmez vatan bölünmez’ diye sloganlar attılar. Yürüyüş sırasında, Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü birimlerince, geniÅŸ tedbirler alındı.
BİNLERCE KİŞİ, ANIT ALANINA SIĞMADI
Korteje katılanlar, yaklaşık yarım saat sonra Devrim Bulvarı’ndaki yenileme çalışması biten Atatürk Anıtı’na geldiler. Program sunucusunun; darbe kalkışmasında komutanından aldığı emir ile, kendisine general diyen hain darbeciyi alnından vurduktan sonra ÅŸehit düşen Ömer Halis Demir anons etmesi, sonrasında ise o anın filmleÅŸtirilmiÅŸ versiyonunun kurulan dev ekrandan izletilmesi, duygu dolu anlar yaÅŸattı. Davet üzerine ilçeye gelen Yazar Bahadır YeniÅŸehirlioÄŸlu, uzun süre gözyaşı döktü.
MADENOÄžLU: BAYRAÄžA KARÅžI HER ZAMAN SAYGI DUYULACAKTIR
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, törende saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸma, hain darbe kalkışması sırasında ÅŸehit düşenlere Allah’tan rahmet dilediÄŸini söyledi. Türk milletinin destan yazdığını ifade eden MadenoÄŸlu, şöyle dedi:
“Bu vatan bölünmez, bu millet birdir. Bu bayraÄŸa karşı her zaman saygı duyulacaktır. O yünden, ’boÅŸuna uÄŸraşıyorsunuz’ diyerek göğüslerini kurÅŸunlara siper ettiler. Tankların altına yattılar. Saygı deÄŸer halk, bu hain darbeye karşı, tarihte eÅŸi ve emsali görülmemiÅŸ bir mücadele verdiler. O hainler ise cezalarını buldular. Bugün, yüce Türk adaletinin karşısında hesap veriyorlar.”
UYSAL: BU MÄ°LLETÄ°N DÃœNYADA RAKÄ°BÄ° OLMAZ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise tek bayrak ve tek millet vurgusu yaptığı konuşmasında, Türk milletinin kalbinde Çanakkale ruhunun yattığını söyledi. Uysal, şu sözlerle konuştu:
“15 Temmuz’da 248 ÅŸehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkeyi bırakmayacağımızı; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlete olan inancımızı, bu meydanlarda haykırarak bağırdık. Hain darbe gecesi, CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın feraseti ve dik duruÅŸu sayesinde halkı sokaÄŸa davet etmesi ve aziz Türk milleti de o talimata uyarak sokakları doldurdu. O hain darbe giriÅŸimi bu ÅŸekilde önlendi.
Allah, Recep Tayyip Erdoğan ve halkımızdan razı olsun. Yüce ülkemin 81 ilinde bu demokrasi ve milli birlik gününde demokrasi nöbeti tutan, yürüyüşler yapan Türk halkına saygılarımı iletiyorum.
Bu milletin her ferdinin içinde Çanakkale’nin ruhu genlere iÅŸlendiÄŸini unuttular. Unuttukları bir ÅŸey daha vardı. Bu millet destanlar yazmıştı. Tekrar destan yazacağını unuttular. Bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeÅŸ olursak hep beraber Türkiye olursak, bu milletin dünyada rakibi olmaz. Dünyaya karşı, yedi düvele karşı mücadelemizi sürdürürüz.”

ERDOÄžAN’IN KONUÅžMASI CANLI VERÄ°LDÄ°
KonuÅŸmaların ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ulusa sesleniÅŸi, ilçede kurulan dev ekrandan izletildi/dinletildi.
Sonrasında ise ilçedeki din adamlarınca, şehitler ruhu için Kuran okundu, ilahiler söylendi. Saatler 00.10 gösterdiğinde ise tekbirlerin söylendiği sırada, ilçedeki tüm camilerden Sela okundu.
Yarın (16 Temmuz) akşam son bulacak nöbet; genç, yaşlı, çocuk ve engelli vatandaşlarca tutulmaya başlandı.

 


 

YER GÖK KIRMIZI-BEYAZ OLDU; ŞEHİTLER ANILDI

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeÅŸ olursak hep beraber Türkiye olursak, bu milletin dünyada rakibi olmaz” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo