13 o C Kdz. Ereğli

Yer altında doğan umut ışığı

Merkezi Karadeniz Ereğli’de bulunan Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği’ne, 94 bin lira hibe desteği verildiği bildirildi.

Gündem 6 yıl 5 ay 1 gün 20 saat 25 dakika önce 2313

Haberi Paylaşın

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Dernek Başkanı Çetin Yiğit, ziyarette konuşmasında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ve Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği ortaklığı ile “Yer altında doğan umut ışığı projesi” geliştirdiklerini söyledi.
Proje için yapılan destek başvurusunun bakanlıkça kabul görerek derneğe 94 bin lira maddi yardım aktarıldığını anlatan Yiğit, “projemize İçişleri Bakanlığı, valimizin ve sizin değerli katkıları ile 94 bin lira hibe kredi aldık. Allah, hepinizden razı olsun. Bu, maden şehitleri adına bir ilk oldu, çok iyi oldu. Size, valimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise projeye kaynak aktarılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti belirterek, “siz uğraştınız, valimiz ve bakanlığımız bu işe ’okey’ dedi. Bu çok güzel bir şey, teşekkür ve tebrik ediyorum” dedi.
Ziyarette, üzerine küçük puntolu harflerle yazılan 684 madencinin isimlerinin bulunduğu Zonguldak Kömürspor forması, Madenoğlu’na madenciler tarafından armağan edildi.

94 bin lira nereye harcanak?
Öte yandan, alınan bilgiye göre, aktarılan 94 bin liranın İl genelinde maden sektöründe çalışırken iş kazası sonucu yaşamını yitiren maden şehitlerinin ailelerinin birlik ve beraberliği için harcanacak. Ailelerin çocuklarının psikolojik desteklenmesi, okul çağında olanların ise ekonomik yönden desteklenmesi sağlanacak.

Yer altında doğan umut ışığı

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 2 saat 35 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
17 saat 47 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 21 saat 52 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 21 saat 26 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 19 saat 5 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 15 saat 41 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 2 saat 9 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
20 saat 16 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 19 saat 57 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !