Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YENİDEN ZİYARETE AÇILDI!..

YENİDEN ZİYARETE AÇILDI!..

Zonguldak’ta galeri, sarkıt, dikit, traverten ve milyonlarca yıllık mercan fosilleriyle ilgi gören Gökgöl MaÄŸarası, yapılan düzenlemelerin ardından yeniden ziyarete açıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce su bastığı için ziyarete kapatılan mağarada, valiliğin çabaları sonucu, 100 bin lira maliyetle tadilat ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Vali Ali Kaban, mağaranın yeniden açılması dolayısıyla düzenlenen törende, doğal veya tarihi sit hükmündeki yapıları hassasiyetle koruyarak, onların gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak sistemler oluşturulması gerektiğini söyledi.

Mağaranın restorasyon çalışmalarının vakit aldığını belirten Kaban, şöyle konuştu:

"Selden kaynaklanan sorunların giderilebileceÄŸini arkadaÅŸlarımız bize gösterdi. Çok güzel bir çözüm oluÅŸturdular. Kamuya açık yerleri herkese yüzde 100 beÄŸendirmemiz mümkün deÄŸil. Asıl olan, iÅŸin doÄŸasına ve hukuka uygun hareket edilip edilmediÄŸidir. Ben de bunu ısrarla istedim. ’Bu bize bir mirastır. Mirasımızı, bir mirasyedi gibi harcamayalım. Gelecek nesillere aktaralım’ dedim. Onlar da bu süreci bugüne getirdiler. MaÄŸaramızın bundan sonra turizme yapacağı katkılarının büyük olmasını diliyorum."

Daha sonra Kaban, beraberindekilerle maÄŸarada, Bülent Ecevit Ãœniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrasının konserini dinledi, incelemelerde bulundu. 

Galeri, sarkıt, dikit, traverten ve milyonlarca yıllık mercan fosilleriyle ilgi gören Gökgöl MaÄŸarası, içinden geçen yer altı deresinin taÅŸması sonucu yürüyüş yollarının çamurla kaplanması nedeniyle 2013’te ziyarete kapatılmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo