13 o C Kdz. Ereğli

YENİ TERMİNAL AÇILDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1972 yılında kurulan 1979 yılından itibaren ise hizmet vermeye başlayan Şehirlerarası Otobüs Terminali yıkıldı.’Kent Meydanı’ projesi kapsamında yıkım işlemi terminal, Ömerli Mahallesi’ndeki yeni yerine taşındı.

Gündem 6 yıl 1 ay 23 gün 9 saat 32 dakika önce 2928

Haberi Paylaşın

Uysal, yıkım işlemi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkılan yere daha güzel, kullanışlı, şehrin ihtiyacı olan sağlıklı bir alan yaratacaklarını söyledi. Yıkılan alanın 650 aracın sığdığı 2 katlı otopark olacağını belirten Uysal, “şehrimiz için sembol cami inşaatının da ilk aşaması böylelikle başlamış oldu. Önemli olan yıkmak, yapmak değil önemli olan şehrin ihtiyacı doğrultusunda daha güzel projelere imza atmaktır. 1-2 Gün sürecek işlemlerin ardından alan boş kalacak. Kent Meydanı katlı otopark projesi önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Bu sürece kadar yıkımı yapılan alan açık otopark alanı olarak kullanılacak" diye konuştu.

İLÇE MERKEZİNE GİREMEYECEKLER
Kent Meydanı projesi kapsamında yapılacak iki katlı otopark ile ilçede trafik sorununun da ortadan kaldırmak istediklerini belirten Uysal, Ömerli’deki Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs terminaline giriş ve çıkış yapan otobüslerin ilçe merkezine artık giremeyeceğini vurguladı.

TERMİNALE ULAŞIM!
İlçe merkezinden seyahat etmek isteyen vatandaşların Çilek Halk Otobüsleri veya taksiler ile otobüs terminaline ulaşımının sağlanacağını ifade eden Uysal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Çilek Halk Otobüslerimiz, taksi duraklarımız var bu şekilde bir ulaşım planlıyoruz. Yeni terminal bölgesinden kalkacaklar (otobüsler) şehir içerisine girmeyecekler. Yolcu taşımacılığını halk otobüsleri ve taksiler yapacak. Onlarla da görüştük onlara da teşekkür ediyorum. Halkımızın yararına kararlar aldılar. Örneğin Kadıtarlası’ndan indiniz şehre, bir ücret ödediniz, ikinci bir ücret ödemeden terminale ulaşım bedava olacak. Elmatepe, Kışla güzergahlarında onlarla ilgili arkadaşlarımız çalışma sürdürüyor. Önerilerini getirsinler, iniş ve biniş konusunda bazı bir iki ana cep konulabilir."

YENİ TERMİNAL, DUALARLA AÇILDI
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yıkım işleminin ardından Karadeniz Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne geçerek firma sahihlerine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Danışma Merkezi’ne ait mikrofondan konuşan Uysal, yeni terminalin hizmete girdiğini söyledi, vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi.

YENİ TERMİNAL AÇILDI

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 15 saat 19 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 6 saat 31 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 13 saat 32 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 10 saat 36 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 10 saat 10 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 4 saat 25 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 14 saat 53 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 9 saat önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 12 saat 26 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
9 saat 59 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR