12 o C Kdz. Ereğli

“YAYINLAR BAŞARILI”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli FM stüdyosunda konuştu.

Gündem 6 yıl 6 ay 22 gün 14 saat 25 dakika önce 1064

Haberi Paylaşın

Ereğli FM program yapımcılarından Hakimiyet Gazetesi sahibi Fikri Kapan yaptığı, teknik masada ise Gülçin Demir’in oturduğu “Fikri Kapanla Burada” programına konuk olan Uysal, ilçe gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Uysal, programcılar yanı sıra sosyal medya ve telefonlar aracılığı ile kendisine iletilen sorulara, içtenlikle yanıt verdi. Programın sonunda ise Ereğli FM Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bozkuş ile programcılar İlknur Turt Kanca, Gülçin Demir ve gazeteciler Fikri Kapan ve Şafak Negüzel ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Uysal, kurumun yayın ve yayımlarını başarılı bulduğunu söyledi.

PROGRAMDAN SATIR BAŞLARI İLE…
“ ”

Şehirle meydanları ile anılır. Kent Meydanı vizyon projelerindendir. Ereğlimiz de bu alan merkez olduğu için 650 araçlık otopark alanı düşünmüştük.
*Daha sonra 1200 metre kare alanlı camiyi, projeye dahil etmişti. Caminin tam yeri ise terminal bölgesindeki yazıhanelerin olduğu alana yapılacaktı. O meydandan deniz manzarası daha net ortaya çıkacaktı.

********

*Cami konusunda kredi borçlanmasını Meclis’e sunduk, kabul edilmedi.

(katılmayan meclis üyeler soruldu)

*Her halde İlçe başkanımız ve daha büyüklerimizin bu durumu gelmeyen üyelere sorması lazım.

*Sakin Dere konusunda da benzer durum yaşanmıştı. Ama oraya söz verdim, o bölgede çalışmaması yürüteceğiz…

********

(Havuz)

*’Havuza Olimpik olsa evet diyecektik diyeceklerdi. Ama öyle olsaydı yine hayır diyeceklerdi. Çünkü havuz olimpik olsaydı o zaman burası bakanlığa devrileceği için “niye bakanlık yapmıyor’ diyeceklerdi.

*Ayrıca yarım olimpik olsaydı yine Ereğli’de yarışlar olacaktı. Söylenenler bana kulp gibi geliyor.

(Göztepe köprüsü)

*Köprü ömrünü doldurdu demiştik. Onun ayaklarından kurtulmamız gerekti. Göztepe mevkisininde güzel gözükmesi için proje çizdirdi. Bu seferde, “o köprüyü Erdemir yaptırsın” dediler. 4 ayrı projeye de hayır dediler. Elmatepe’ye yıllardır üst geçit beklentide vardı.

(Niye diye soruldu)

*Mazeretler buluyorlar. Mesela Elmatepe’ye yapılacak üstgeçit için neden altgeçit yapılmıyor diyorlar. Bu yıllar niye boş geçsin. Zaman servet gibidir. Ereğli’nin önünü kapatıyorlar.

*Anlamadığım şey, başarısız geçen günler için şunu sormak istiyorum: Ne kazanacaksınız? Önemli olan şehrin gelişmesidir.

(Gelmeyen, parti içindeki isimler soruldu)

*Bunlar burada konuşulacak şeyler değil. Bunlar partimizde konuşulacak şeylerdir. Hele hele karşımda cevap hakkı olmayan kişiler olduğu için…

(Kent Meydanı soruldu)

*Kent meydanına kesinlikle başlayacağız. Meclis’ten sonra arkadaşlarımızla yeniden toplantı yaptık. Biz yolumuzdan dönmüş değiliz. Bu konuda asla ümitsizliğe kapılmasınlar. Çünkü para bulunur.

*******

(Devlet hizmetleri soruldu)

*Vekillerimizle görüşüyoruz.

*Gülüç’ten başlayan karayolu sorunu! Neyren yolu! Karayollarının müttehidini çağırdık ve çalışmaların hızla bitirilmesini isterdik. Şu an cepler açılıyor.

*Kabasakal Deresi ıslah ediliyor.

*İlerleyen günlerde memba kalitesinde su içecek. Devlet’e maliyeti yaklaşık 38 milyon lira…

*Enerji Bakanlığımız ise yaklaşık 8 milyon lira yatırım yaptı. Bunlar Devlet elidir.

*Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı ise bitirildi. Bunlar Devlet yatırımları değil mi?

*Bunları anlatıyor, sokaktaki gezen vatandaşımız bu çalışmaları görüyor. Sadece benim anlatmam yetmiyor. Eğer algıyı, yalanı, iftirayı yıkabilmemiz için bunları 100 sefer anlatmamız lazım. Onlar bir kere anlatıyorsa biz defalarca anlatmamız lazım.

*Bazı güzel şeyler çok konuşulmaz. Negatif konuşmak, bizim bu bölgede içimize işlemiş sanırım.

************

*Terminaldeki arkadaşlara yeniden konuşacağız. Bu ayın sonunda diye umuyoruz… Belirlenen taksi durakları, ay sonunda taşınacaklar.

(Köksal Toptan’a sözlerine ilişkin… Soruldu…)

*Köksal Toptan’ın kitabı bana geldiğinde okudum. Bir siyasetçinin çıkarttığı ilk kitaptı. 40 yıldır siyasetin içindedir.

*Bana gönderdiklerinde çok hızla okudum. Bu kitap benim için ders niteliğindeydi aynı zamandı.

*Hangi söz anlaşılmadı bilmiyorum ama bu olumsuz anlaşılmasın. (Askaros Deresinin yan tarafı derindir. Bu gün böyle gidelim yarın Allah kerimdir demişti. ’kitaptan alıntıydı’)

*Zonguldak’ta ’olmaz, yapılamaz’ diye refleks oluştu. Bunu yıkmak istiyoruz. O kitapta Filyos projesi de vardı. Bunun içinde ’olmaz’ denilmişti. Ama şimdi o proje, Zonguldak’ta işsizliği bitirecek mega bir projeydi

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 18 saat 18 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
4 saat 30 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 16 saat 31 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 7 saat 24 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 11 saat 59 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 12 saat 58 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 17 saat 52 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 15 saat 25 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 2 saat 36 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 16 saat 36 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !