Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yaya Güvenliği nöbeti!!

Yaya Güvenliği nöbeti!!

Yaya geçitlerinde uygulama yaptılar


Karadeniz EreÄŸli ilçesinin Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, “Yaya GüvenliÄŸi” nöbeti tuttu.  ÇorumluoÄŸlu, sürücü ve yayalara ikazlarda bulundu.
Edinilen bilgiye göre ÇorumluoÄŸlu, Ä°lçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu ile birlikte Devrim Bulvarı’ndaki yaya geçitlerinde uygulama yaptı.
“Yaya GüvenliÄŸi” nöbeti ile ilgili brifing veren Müdür Ferdi Kuyu, uygulamanın ülke genelinde yapıldığını belirttiÄŸi sözlerinde, “bugün 20 bin yaya geçidinde, 200 bin polisin görev yaptığı ‘Yaya GüvenliÄŸi’ nöbeti uygulamamızı icra ediyoruz. Ä°lçemizde de bu uygulama kapsamında 123 meslektaşımız görev yapmaktadır. Bu uygulamadaki amaç, yaya geçitlerinde önceliÄŸin yayalarda olduÄŸunu sürücülere bir kez daha hatırlatmaktır” diye konuÅŸtu.
Kaymakam Çorumluoğlu da uygulamanın şehir merkezleri ile köylerde eş zamanlı olarak yapıldığını belirterek, uygulamada görev yapan emniyet ve jandarma mensuplarına teşekkür etti.
ÇorumluoÄŸlu, “EreÄŸli’de, sürücülerin yaya geçitlerinde yayalara öncelik verdiÄŸini memnuniyetle gözlemliyorum. Ancak sabahları iÅŸe yetiÅŸme telaşından olsa gerek, bazen sürücülerin yaya önceliÄŸini ihlal ettiklerini de görüyorum. Sürücülerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Ben, İçiÅŸleri Bakanlığımıza, emniyet ve jandarma teÅŸkilatlarımıza teÅŸekkür ediyorum. Ortaya konulan uygulamalarla trafik kazalarında yüzde 30 oranında bir azalma oldu, inÅŸallah bu oran giderek yükselir” dedi.
Kaymakam ÇorumluoÄŸlu’nun konuÅŸmasının ardından yaya geçidinde uygulama yapıldı. Uygulama kapsamında İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından bastırılan broşürler sürücülere verildi. Yya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi istendi. Bu esnada öğrenciler de “Yaya GüvenliÄŸinin Nöbetçisiyiz” ve “Öncelik Yayanın” pankartları ile sürücülere mesaj vermeye çalıştılar.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo