Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yaş Bekleyen 7.2 Milyon Kişiye Kötü Haber

Yaş Bekleyen 7.2 Milyon Kişiye Kötü Haber

Prim gün sayısını doldurduÄŸu halde yaÅŸ beklediÄŸi için emekli maaşı baÄŸlanmayan milyonlarca kiÅŸinin merakla beklediÄŸi ’erken emeklilik’ mümkün mü sorusuna yanıt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) BaÅŸkanı Mehmet Selim BaÄŸlı’dan geldi. BaÄŸlı, "Yok arkadaÅŸlar, vicdanen de olmaz" dedi.

 

Ekonomi Muhabirleri DerneÄŸi  (EMD) üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen BaÄŸlı, 7.2 milyon kiÅŸinin emekli olmak için yaÅŸ beklediÄŸini belirterek, bu kiÅŸilerin eski mevzuata göre emekli olmaları halinde kamuya 400 milyar lira ek yük geleceÄŸini belirterek, "Yok arkadaÅŸlar, vicdanen de olmaz. 37 yaşında insanları emekli ettiler. 2006-2008 reformları yapılmasaydı yıllık sosyal güvenlik açığı 100 milyar lira olacaktı. Åžimde 11 milyar lira civarında" dedi.

Ä°sveç’e gittiklerini belirten BaÄŸlı, "Ä°ddiayla söylüyorum Türkiye saÄŸlık sigortası paketinin geniÅŸliÄŸi ve derinliÄŸi açısından Ä°skandinav ülkelerinin bile önünde. Bu birTürk mucizesi" diye konuÅŸtu.

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN 

BaÄŸ-Kur prim borcu olanlar ile SSK prim borcu olan iÅŸverenleri kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması fırsatından yararlanmaya çağıran BaÄŸlı, "Son baÅŸvuru tarihi 31 Ekim. Gelin son günü beklemeden baÅŸvurun. Özellikle peÅŸin ödemelerde büyük avantaj saÄŸlıyor; borcun anaparası üzerine enflasyonun yarısı kadar ilave ediliyor.  Bugüne kadar 400 bin iÅŸveren 12 milyar liralık SSK prim borcunu; 160 bin esnaf da 800 milyon liralık BaÄŸ-kur prim borcunu yapılandırmak için baÅŸvurdu" dedi. 

 

 

hürriyet

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo