Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yarışlar nefes kesti

Yarışlar nefes kesti

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen “Pick Up Fest 2019-Ereğli” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Araçlar zorlu parkurlardan geçerken bazıları çamura sağlandı, bazıları da oluşan hasardan dolayı yarışı tamamlayamadı. Festivalin en ilgi çeken aracı ise Ereğli’ de yapılan el emeği yarış aracı “Pıtırcık” oldu.
27-28 Nisan tarihleri arasında yapılan etkinliğin son gününde OFFROAD tutkunlarının yarışları nefesleri kesti. Zorlu parkuru araçları ile tamamlamaya çalışan yarışmacılar, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Türkiye’nin bir çok ilinden ilçeye gelen ve yaklaşık bin 180 aracın katıldığı festivalde 26 araç yarışlara girdi.
Ereğli kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Taner Tatoğlu ve Ereğli-Alaplı Offroad Kulübü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğin en ilgi çeken aracı ise Ereğli’ de yapılan el emeği yarış aracı PITIRCIK oldu.
Etkinliğin açılış turunu Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Turun ardından da ilk yarışmanın startını Çorumluoğlu ve Posbıyık verdi.
Etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bu tür etkinliklerin her hafta sonu düzenlenerek ilçeye hem turizm hem de ekonomik açıdan katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Çorumluoğlu konuşmasında “Arkadaşlarımız bizlerden böyle bir talepte bulundular. Bizde Ereğli’ de hem turizmi geliştirmek hem de Ereğli’nin tanıtımına daha fazla katkı sağlayabilmek için böyle bir etkinliğe destek vermeye karar verdik. Burada bu işlere gönül veren arkadaşlarımız çalışıyorlar. Türkiye’nin değişik yerlerinden bugün misafirlerimiz var. Ben her şey den önce uzak yerlerden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Hem kaymakamlığımız, hem belediyemiz hem de ilgili birimler her hafta sonu bu tür etkinlikler yapı hem turizme hem de burada ki ticari hayata katkı sağlayacağız” dedi. Kaymakam Çorumluoğlu ayrıca Basın mensuplarına etkinliğe katkı sağladıklarından dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, alana girer girmez aşırı bir heyecan yaşadığını ve bundan sonra da bu tür yarışmaların devamı için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. Posbıyık açıklamasında “Bugün hepimiz heyecanlandık. Asıl Ereğli heyecanlandı. Ereğli’ de ilk kez böyle bir yarışma düzenleniyor. Önderliğimizi sayın kaymakamımız yapıyor. Sayın kaymakamımız gerçekten çok sosyal bir insan. Ereğli’nin gelişmesi için bu bölgenin harekete geçmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. Benim bildiğim kadarı ile bin 284 adet Ereğli dışından buraya pikaplar geldi. Çok heyecanlandık. Benim de bu sosyal olayları çok sevdiğimi biliyorsunuz. Ereğli Belediyesi olarak Kaymakamlığımız ile birlikte bu tür yarışmaların devamını sağlayacağız” dedi.
Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Kültür Turizm personelive OFFROAD tutukunu Taner Tatoğlu açıklamasında “Karadeniz Ereğli’ de Türkiye Pick Up Fest’in ikinci ayağına ev sahipliği yapmak için Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Belediyesi olarak biz üstlendik. Bu sene motor sporları açısından ilçemiz adına çok farklı bir sen olacağı için bu bir başlangıç oldu. Güzel bir katılım oldu. Şu anda bin 180 pikap ve arazi aracı kamplarını yaptı. Bölgemize ziyarette bulundu. Etkinlik güzel ve seyircilerimiz görüldüğü üzere çok eğleniyorlar. Katılım çok yüksek” dedi.
Etkinliğin baş mimarlarından Kdz. Ereğli ve Alaplı OFFROAD Kulüp başkanı Fatih Malhatun ise açıklamasında “Burada Ereğli’mize sosyal etkinlik katmak amacıyla elimizden geldiğince çalışıyoruz. “Pick Up Fest dediğimiz Türkiye’ de ki tüm pikap sahiplerinin birleştiği bir etkinlik burası. Burada ev sahipliği yapıyoruz. Güzel de bir etkinlik oluyor diye düşünüyoruz”
Yarışmaya katılan Düzce OFFROAD Kulüp başkanı Mehmet Albayrak ise ikinci engelde aracının arızasından dolayı yarışı tamamlayamadı. İlk tümsekte aracı askıda kalan ancak buradan kurtulan Albayrak, ikinci engelde ise aracının rotunun kırılması nedeniyle yarışlı tamamlayamadı. Yarışmadan önce arkadaşlarına ‘Bu aracı ya deviririm, ya da kırarım’ sözlerini kaydettiği ifade edilen Albayrak “Rotu kırdık. Şansızlık. İlkinde orada kaldık. İkincisini görüyorsunuz. Bu işin doğasında var. Yapacak bir şey yok. 3 şık var. Ya kafaya oynarsınız, ya kırarsın ya da devrilirsin” dedi.
ETKİNLİĞİN İLGİ ODAĞI PITIRCIK OLDU
Pick Up Fest 2019- ikinci ayağının yapıldığı Ereğli’ de etkinliğin en ilgi çeken aracı ise PITIRCIK oldu. Barkın Civak ve dedesş tarafından 26 günde başka araçların parçalarından yapılan OFFROAD aracı PITIRCIK’ın performansı katılımcılardan alkış aldı. Aracı tasarlayan ve düzenlenen yarışlara gösteri amacı ile katıldığını kaydeden Barkın Civak “Dedem ile 26 günde elimizde ki malzemelerle çoğu bazı araçların ikinci el malzemeleri. Bir araç tasarladık. PITIRCIK adında. Bu bölgede düzenlenen etkinliklerde keyif amaçlı eğlence amaçlı yarışıyoruz. Buraya da eğlence amaçlı geldik. Burada da küçük bir tur atacağız” dedi.
Yarışmada parkurda çamura sağlanan araçlar diğer arazi araçları ve iş makineleri ile kurtarıldı. Etkinlik yarışmaların tamamlanmasının ardından sona erdi.
Etkinliğe Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluğolu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye Başkan yardımcıları, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül ve daire müdürleri katıldı.

 

Yarışlar nefes kesti

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo