Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yarışlar nefes kesti

Yarışlar nefes kesti

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde gerçekleÅŸtirilen “Pick Up Fest 2019-EreÄŸli” etkinliÄŸi renkli görüntülere sahne oldu. Araçlar zorlu parkurlardan geçerken bazıları çamura saÄŸlandı, bazıları da oluÅŸan hasardan dolayı yarışı tamamlayamadı. Festivalin en ilgi çeken aracı ise EreÄŸli’ de yapılan el emeÄŸi yarış aracı “Pıtırcık” oldu.
27-28 Nisan tarihleri arasında yapılan etkinliÄŸin son gününde OFFROAD tutkunlarının yarışları nefesleri kesti. Zorlu parkuru araçları ile tamamlamaya çalışan yarışmacılar, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Türkiye’nin bir çok ilinden ilçeye gelen ve yaklaşık bin 180 aracın katıldığı festivalde 26 araç yarışlara girdi.
EreÄŸli kaymakamlığı, Belediye BaÅŸkanlığı Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Taner TatoÄŸlu ve EreÄŸli-Alaplı Offroad Kulübü’nün organizasyonu ile gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸin en ilgi çeken aracı ise EreÄŸli’ de yapılan el emeÄŸi yarış aracı PITIRCIK oldu.
Etkinliğin açılış turunu Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Turun ardından da ilk yarışmanın startını Çorumluoğlu ve Posbıyık verdi.
Etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, bu tür etkinliklerin her hafta sonu düzenlenerek ilçeye hem turizm hem de ekonomik açıdan katkı saÄŸlamayı amaçladıklarını ifade etti. ÇorumluoÄŸlu konuÅŸmasında “ArkadaÅŸlarımız bizlerden böyle bir talepte bulundular. Bizde EreÄŸli’ de hem turizmi geliÅŸtirmek hem de EreÄŸli’nin tanıtımına daha fazla katkı saÄŸlayabilmek için böyle bir etkinliÄŸe destek vermeye karar verdik. Burada bu iÅŸlere gönül veren arkadaÅŸlarımız çalışıyorlar. Türkiye’nin deÄŸiÅŸik yerlerinden bugün misafirlerimiz var. Ben her ÅŸey den önce uzak yerlerden gelen misafirlerimize hoÅŸ geldiniz diyorum. Hem kaymakamlığımız, hem belediyemiz hem de ilgili birimler her hafta sonu bu tür etkinlikler yapı hem turizme hem de burada ki ticari hayata katkı saÄŸlayacağız” dedi. Kaymakam ÇorumluoÄŸlu ayrıca Basın mensuplarına etkinliÄŸe katkı saÄŸladıklarından dolayı teÅŸekkür ettiÄŸini kaydetti.
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, alana girer girmez aşırı bir heyecan yaÅŸadığını ve bundan sonra da bu tür yarışmaların devamı için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. Posbıyık açıklamasında “Bugün hepimiz heyecanlandık. Asıl EreÄŸli heyecanlandı. EreÄŸli’ de ilk kez böyle bir yarışma düzenleniyor. ÖnderliÄŸimizi sayın kaymakamımız yapıyor. Sayın kaymakamımız gerçekten çok sosyal bir insan. EreÄŸli’nin geliÅŸmesi için bu bölgenin harekete geçmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. Benim bildiÄŸim kadarı ile bin 284 adet EreÄŸli dışından buraya pikaplar geldi. Çok heyecanlandık. Benim de bu sosyal olayları çok sevdiÄŸimi biliyorsunuz. EreÄŸli Belediyesi olarak Kaymakamlığımız ile birlikte bu tür yarışmaların devamını saÄŸlayacağız” dedi.
Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Karadeniz EreÄŸli Kaymakamlığı Kültür Turizm personelive OFFROAD tutukunu Taner TatoÄŸlu açıklamasında “Karadeniz EreÄŸli’ de Türkiye Pick Up Fest’in ikinci ayağına ev sahipliÄŸi yapmak için EreÄŸli Kaymakamlığı, EreÄŸli Belediyesi olarak biz üstlendik. Bu sene motor sporları açısından ilçemiz adına çok farklı bir sen olacağı için bu bir baÅŸlangıç oldu. Güzel bir katılım oldu. Åžu anda bin 180 pikap ve arazi aracı kamplarını yaptı. Bölgemize ziyarette bulundu. Etkinlik güzel ve seyircilerimiz görüldüğü üzere çok eÄŸleniyorlar. Katılım çok yüksek” dedi.
EtkinliÄŸin baÅŸ mimarlarından Kdz. EreÄŸli ve Alaplı OFFROAD Kulüp baÅŸkanı Fatih Malhatun ise açıklamasında “Burada EreÄŸli’mize sosyal etkinlik katmak amacıyla elimizden geldiÄŸince çalışıyoruz. “Pick Up Fest dediÄŸimiz Türkiye’ de ki tüm pikap sahiplerinin birleÅŸtiÄŸi bir etkinlik burası. Burada ev sahipliÄŸi yapıyoruz. Güzel de bir etkinlik oluyor diye düşünüyoruz”
Yarışmaya katılan Düzce OFFROAD Kulüp baÅŸkanı Mehmet Albayrak ise ikinci engelde aracının arızasından dolayı yarışı tamamlayamadı. Ä°lk tümsekte aracı askıda kalan ancak buradan kurtulan Albayrak, ikinci engelde ise aracının rotunun kırılması nedeniyle yarışlı tamamlayamadı. Yarışmadan önce arkadaÅŸlarına ‘Bu aracı ya deviririm, ya da kırarım’ sözlerini kaydettiÄŸi ifade edilen Albayrak “Rotu kırdık. Åžansızlık. Ä°lkinde orada kaldık. Ä°kincisini görüyorsunuz. Bu iÅŸin doÄŸasında var. Yapacak bir ÅŸey yok. 3 şık var. Ya kafaya oynarsınız, ya kırarsın ya da devrilirsin” dedi.
ETKİNLİĞİN İLGİ ODAĞI PITIRCIK OLDU
Pick Up Fest 2019- ikinci ayağının yapıldığı EreÄŸli’ de etkinliÄŸin en ilgi çeken aracı ise PITIRCIK oldu. Barkın Civak ve dedesÅŸ tarafından 26 günde baÅŸka araçların parçalarından yapılan OFFROAD aracı PITIRCIK’ın performansı katılımcılardan alkış aldı. Aracı tasarlayan ve düzenlenen yarışlara gösteri amacı ile katıldığını kaydeden Barkın Civak “Dedem ile 26 günde elimizde ki malzemelerle çoÄŸu bazı araçların ikinci el malzemeleri. Bir araç tasarladık. PITIRCIK adında. Bu bölgede düzenlenen etkinliklerde keyif amaçlı eÄŸlence amaçlı yarışıyoruz. Buraya da eÄŸlence amaçlı geldik. Burada da küçük bir tur atacağız” dedi.
Yarışmada parkurda çamura sağlanan araçlar diğer arazi araçları ve iş makineleri ile kurtarıldı. Etkinlik yarışmaların tamamlanmasının ardından sona erdi.
Etkinliğe Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluğolu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye Başkan yardımcıları, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül ve daire müdürleri katıldı.

 

Yarışlar nefes kesti

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo