Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YARIN BAŞLIYOR !.

YARIN BAÅžLIYOR !.

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Derneği tarafından TOBB destekli yeni proje başlıyor.


Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) , Habitat DerneÄŸi, Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi (Ä°TÃœ) ve Coca-Cola Türkiye’nin katkılarıyla hayata geçen ve kadınların ekonomik hayata etkin bir ÅŸekilde katılımını desteklemeyi amaçlayan Kız KardeÅŸim Projesi’ne, Kdz. EreÄŸli Soroptimist Kulübü ile Habitat DerneÄŸi arasında imzalanan protokol ile Zonguldak ili dahil oldu.

Kdz. EreÄŸli Soroptimist Kulübü DerneÄŸi Dönem BaÅŸkanı Gülberk Yalçın konuya iliÅŸkin olarak yaptığı yazılı açıklamada “Kız KardeÅŸim Projesi, Türkiye’de yaÅŸayan 15-55 yaÅŸ aralığındaki kadınların kiÅŸisel finansal kaynaklarını doÄŸru yönetme, giriÅŸimcilik farkındalığının artırılması ve desteklenmesini, bilgi teknolojileri hizmetlerini doÄŸru kullanımına destek olacak bir eÄŸitim içeriÄŸini kapsıyor. Bu eÄŸitim içeriklerinin yanı sıra kendi alanlarında rol model olan, ilham veren kadınlarla katılımcılar bir araya getirilerek tecrübe aktarımı hedefleniyor. Proje kapsamında eÄŸitimler Habitat DerneÄŸinin toplam 108 gönüllü genç eÄŸitmeni tarafından veriliyor.

Kdz. EreÄŸli Soroptimist Kulübünün desteÄŸi ile Kız kardeÅŸim Projesi kapsamında ilçedeki kadınlara yönelik verilecek ilk eÄŸitim, 25 Aralık 2019 günü baÅŸlıyor. GerçekleÅŸecek ilk eÄŸitim ile Kdz. EreÄŸli Zübeyde Hanım Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerine ‘ dijital okuryazarlık ’ eÄŸitimi verilecek. 

KuruluÅŸundan bu yana kadınların ve kız çocuklarının eÄŸitim ve liderlik olanaklarına eriÅŸimlerini arttırmak, konumunu güçlendirmek ve iyileÅŸtirmek için çalışan Kdz. EreÄŸli Soroptimist Kulübü ulusal da baÅŸarı ile yürütülen bu projenin yerelde uygulayıcısı olarak bölgemiz kadınlarına katkı saÄŸlamaya devam etmektedir” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo