Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yargılanmalarına başlandı!.

Yargılanmalarına başlandı!.

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında, 14’ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına baÅŸlandı. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruÅŸmaya, aralarında öğretmen, mali müşavir ve esnafların da bulunduÄŸu 17 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı. Tutuklu sanık Ö.K, savunmasında Alaplı ilçesinde esnaflık yaptığını ve "12 yıl önce Fetullah Gülen cemaatiyle tanışarak, sohbetlerine katıldığını" söyledi.

Toplantıların evlerde yapıldığını ve genellikle dini konuların anlatıldığını ifade eden Ö.K, "Toplantılarda Fetullah Gülen kitapları okunması tavsiye edilirdi. Kurban kesimlerinin, cemaate bağış yoluyla yapılması istenirdi. 17-25 Aralık’tan sonra sohbetlere katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben hiçbir terör örgütüne üye olmadım." diye konuÅŸtu.

Sanık Ä°.S, tutuklu bulunduÄŸu Kastamonu Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) ile yaptığı savunmasında terörist olmadığını ve suçlamaları kabul etmediÄŸini belirterek, tahliye talebinde bulundu.DiÄŸer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruÅŸmayı Bugün’’e (15 Mart 2017 ) erteledi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo