Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YARDIM TIRLARI DEPREM BÖLGESİNDE

YARDIM TIRLARI DEPREM BÖLGESİNDE

Ereğli`den deprem bölgesine giden 4 Tır ihtiyaç malzemesi depremzedelere dağıtıldı.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin halkın yardımlarıyla yola çıkardığı 8 tır yardım malzemesinden 4 tırı bölgeye ulaÅŸtı ve depremzedelere dağıtıldı. BaÅŸkan Halil Posbıyık, “Kdz. EreÄŸli halkının yardımlarıyla ilk gün gönderdiÄŸimiz 4 tır deprem bölgesindeki halkımızın yaralarını sarmak için dağıtımları yapıldı. DiÄŸer 3 tır Adana’ya ulaÅŸtı, 1 tır da Osmaniye’de. Deprem bölgesindeki yurttaÅŸlarımızın yaralarını sarmak için AKM’de gençlerimiz, kadınlarımız, belediye işçileri, gönüllülerimiz ve tüm EreÄŸli halkıyla kenetlenmiÅŸ durumdayız” dedi.

Merkez üssü KahramanmaraÅŸ’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Åžanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kdz. EreÄŸli halkının yaptığı yardımlar bölgeye ulaÅŸtı. Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, ilk gün yola çıkan 4 tır yardım malzemesinin depremzedelere dağıtıldığını açıkladı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde halktan gelen yardımların bölgeye ulaÅŸtırılması için koordinasyonu bizzat yürüten BaÅŸkan Posbıyık, ÅŸunları söyledi:

 “DeÄŸerli hemÅŸehrilerim, Milletçe yüreÄŸimizin yandığı bugünlerde zor zamanlardan geçiyoruz.

Deprem bölgesindeki yurttaÅŸlarımızın yaralarını sarmak için hep birlikte kenetlendik. Akm Salonu’nda gece gündüz gençlerimiz, kadınlarımız, belediye çalışanları gayretlerini ortaya koyuyorlar. Bugün burada çalışanlara çorba yapmak için Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nden Selim Hoca ve ekibi de burada, hepimiz kenetlenmiÅŸ vaziyetteyiz. VatandaÅŸlarımızdan sıfır her türlü malzeme yardımı geliyor. Bizlere gönderdiÄŸiniz yardımları burada gençlerimizle, kadınlarımızla ve tüm gönüllü dostlarımızla ayrıştırıp paketleyip 8 tır olarak deprem bölgesine yola çıkardık.

Sevgili Ereğliler, buradan tırları yola çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda yardımlarınızın sağ salim ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını da yakından takip ediyoruz.

Sizlerin yardımlarıyla ilk gün gönderdiğimiz 4 tır deprem bölgesindeki halkımızın yaralarını sarmak için dağıtımları yapıldı.

Aydın Karahan ÅŸoförlüğündeki 1. Tırımız KahramanmaraÅŸ merkez’de polis eÅŸliÄŸinde 3 bölgeye yükünü boÅŸalttı.

Ömer Demir ÅŸoförlüğündeki 2. Tırımız Kahramanmaraşın ÅžerefoÄŸlu Köyü’ne yardımları ulaÅŸtırdı. Bu tırımız köye yakın bir noktaya kadar gitti ve oradan traktörlerle yardımlarınız köylere ulaÅŸtı.

Sezgin Karadağ şoförlüğündeki 3. Tırımız Maraş Merkez Çadırkent te dağıtımı yapıldı.

Yunus Korkmaz ÅŸoförlüğündeki 4. Tırımız AFAD koordinesinde MaraÅŸ Merkez’de yükünü boÅŸalttı.

Yani ilk 4 tırdaki battaniye, mont, bere, çocuk eşyası, kadın eşyası ve gıdadan oluşan yardımlarımız ihtiyacı olanların eline ulaştı.

Åžuanda 3 tırımız Adana’ya girdi, 1 tırımız ise Osmaniye’de oradan MaraÅŸ’a geçecek.

Basın bürosundaki arkadaşlarımız yardımlarınıza ilişkin görüntü ve fotoğrafları da sizlerle paylaşacaklar.

-BÖLGEYE YENİ BİR KURTARMA EKİBİ GÖNDERECEĞİZ-

Kıymetli hemşehrilerim, Allah hepinizden razı olsun. Arkamda da gördüğünüz gibi biz 9. Tırı yüklemeye başladık. Tüm ekip harıl harıl çalışıyor. Sizlerinde yardımları gelmeye devam ediyor. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bizlerde yardımlarınızı en sağlam şekilde bölgeye ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Bölgedeki cenazelerimiz için de araçlarımızı bölgeye gönderdik. 6 cenazemiz bölgemize hareket etti. Cenazelerimiz şuanda Kayseri civarında. Buraya geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.

Ayrıca Zonguldak AFAD Müdürü KahramanmaraÅŸ’ta görevli oradan aradı. EreÄŸli halkına sizlerin aracılığınızla teÅŸekkür ediyorum dedi. Özellikle kurtarma ekibiniz burada büyük yararlılıklar gösteriyor dedi. Biliyorsunuz, 16 tane kurtarma ekibimiz, 2 aracımız, 21 tanede personelimiz orada. Bizden yeni bir kurtarma ekibi talep etti. Ä°tfaiye Müdürü’ne talimat verdim, bölge için yeni bir ekip hazırlıyor, onları da kısa sürede yola çıkaracağız.”

 

YARDIM TIRLARI DEPREM BÖLGESİNDE

Ereğli`den deprem bölgesine giden 4 Tır ihtiyaç malzemesi depremzedelere dağıtıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo