Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YARDIM BEKLİYORLAR !.

YARDIM BEKLÄ°YORLAR !.

Zonguldak’ta 5 gün önce yangında evleri ve içerisindeki eşyaları hasar gören Damar ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.


Zonguldak’ta 5 gün önce yangında evleri ve içerisindeki eÅŸyaları hasar gören Damar ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Merkez ilçeye bağlı Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi üzerinde 19 Ocak tarihinde sabah saatlerinde 3 katlı binanın en üst katında yangın çıktı. Kalorifer kazanından çıkan yangın çatı katını ve içerisindeki eşyaları tamamen kullanılamaz hale getirdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alt kata sıçramadan söndürüldü. Evde eşi ve oğlu birlikte yaşayan 54 yaşındaki Turgut Damar, emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını anlattı.

YaÅŸadıklarını anlatan Turgut Damar," Yangın sabah 06.20’de çıktı. Bizde uykuda idik. 10 dakika geçseydik bizde yanacaktık. 7’ye 10 kala itfaiye geldi. Ä°tfaiye gelene kadar evin 3’te biri yanmıştı. Evde 3 kiÅŸi uyuyorduk. Yangının kokusunu hanım alınca uyandık. Yetkililerden burayı yapabilecek tamir edilebilecek kadar yardım istiyoruz. Kış günü evsiz kaldık. Åžuan komÅŸunun evinde kalıyoruz. Åžuanda itfaiyenin tespitine göre 30 bin lira eÅŸya zararımız var. Burasıda yaklaşık 100 bin lira yapılır mı bilemiyorum. Bu evi yapabilmemiz bir miktar para gerekiyor. Åžuana kadar yetkililer gelmedi. Yardım ederiz diyen olmadı" dedi.

54 yaşındaki Saniye Damar’da; "Evimiz yandı. Sabah ben 7’ye 20 kala yatağımdan kalktım. Bir anda zıpladım. Evde göz gözü görmüyor her taraf duman olmuÅŸ. Işığı yaktım ama ışıklarda yanmadı. Ondan sonra kazanın olduÄŸu tarafa koÅŸtum. Zaten evin 3’te biri tutuÅŸmuÅŸ yanıyordu. Ondan sonra eÅŸimi ve oÄŸlumu çağırdım evimiz yanıyor kalkın dedim. OÄŸlum itfaiye çağırdı. Ä°tfaiyeler geldi. Yangın Kalorifer kazanından çıkmış. Kalorifer kazanın dereci 98’e fırlamış. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Åžuan komÅŸunun evinde kalıyoruz. Çok maÄŸduruz. Canımıza bir ÅŸey olmadı ama kalacak yerimiz yok her ÅŸeyimiz gitti. Havalar soÄŸuk nerede kalacağız bilmiyorum" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo