Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARKADAŞINI BEKLEDİ..

ARKADAŞINI BEKLEDİ..

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde pazartesi günü meydana gelen maden faciasından yaralı kurtulan Rıdvan Okumuş, taburcu olmasının ardından evinde istirahat etmek yerine arkadaşı Mustafa Sarı’yı arama kurtarma çalışmalarını takip etti.

Göçüğün yaşandığı Gelik beldesinde özel bir maden ocağında yaşayan 2 çocuk babası 36 yaşındaki Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005’te başladığı madencilikte birçok ocakta çalıştığını söyledi.

Çalıştığı ocaklarda irili ufaklı iş kazaları geçirmesine karşın en ciddi kazayı Mustafa Sarı’nın hayatını kaybettiği göçükte yaşadığını belirten Okumuş, göçük anına ilişkin, "Olay aniden oldu. ’Arun’ olarak tabir ettiğimiz ocak ağzında çalışırken birden göçük oldu. Sırtıma büyük taş parçası düştü ve üzerime de posa geldi. Hüseyin Akyaz da beni oradan çekti ve uzaklaştırdı. Daha sonra beni iki arkadaşım yukarı çıkarıp hastaneye götürdü." diye konuştu. 

Okumuş, hastaneden sonra istirahat etmesi gerektiği için eve götürülmek istendiğini ancak bunu kabul etmediğini dile getirerek, "Ama ben tekrar göçüğün olduğu ocağa gittim ve sabaha kadar arkadaşımın kurtarılmasını bekledim. Saat 20.00 gibi yaşanan göçükte kurtarma çalışmaları, ertesi gün sabah 06.00 sularına kadar sürdü. 10-11 saat mahsur kalan arkadaşımızı da maalesef kaybettik." şeklinde konuştu. 

- "Rüyamda şehit arkadaşımı gördüm"

Mesai arkadaşının cansız bedeninin çıkarıldığı aynı gün cenaze törenine katıldığını belirten Okumuş, akşam rüyasında şehit olan arkadaşını gördüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"Sanki hiçbir şey olmamış gibi vefat eden arkadaşımla sohbet ediyordum. Uyandığımda rüyada olduğumu anlayınca aynı acıyı tekrar yaşadım. Olaydan sonra psikolojim bozuldu ve tedavi görmeye başladım. 10 yıldır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşımı kaybettim. Daha önce ufak kazalar yaşadım ama bu ağır oldu."

Okumuş, tekrar maden ocağında çalışma konusunda kararsız olduğunu, şu anda olayın psikolojik boyutunu atlatmaya çalıştığını sözlerine ekledi. 

- "La ilahe illallah’ diye bağırdım"

Okumuş’u güvenli bölgeye alarak göçük altında kalmaktan kurtaran Akyaz ise göçüğün olduğu ocakta 2 arkadaşıyla aynı zamanda iş başı yaptıklarını söyledi. 

Arkadaşı Mustafa’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Akyaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Göçüğün olduğu ocakta üçümüzde geçen ay aynı gün çalışmaya başlamıştık. Ocakta her gün beraber çalışıyorduk. Göçük meydana geldiği o gün can havliyle ’La ilahe illallah’ diye bağırdım. Göçüğün yavaşlamasıyla ayağımı çekebildim. Rıdvan arkadaşımızın sırtına taş ve posa gelmişti. Onu oradan çekip güvenli bölgeye alarak ’Göçük oldu’ diye bağırmaya başladım. Sonra arkadaşlarım geldi ama uzun bir çalışma sonucunda maalesef Mustafa’nın cansız bedeniyle karşılaştık."

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo