Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yaralı Askerlere Yardım Etmek İsterken Şehit Düştü

Yaralı Askerlere Yardım Etmek İsterken Şehit Düştü

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimi sırasında Ä°stanbul’da çıkan olaylarda ÅŸehit düşen polis memuru Ozan Özen, çatışmalar sırasında yaralanan askerlere yardım etmek isterken, yine askerlerce açılan ateÅŸ sonucu hayatını kaybetti.

Ä°stanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevli olduÄŸu sırada yaÅŸanan çatışmalarda, darbeye teÅŸebbüs eden askerlerden yaralananları hastaneye götürürken, yine askerlerin açtığı ateÅŸle başından vurularak ÅŸehit olan Ä°stanbul Pendik Ä°lçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Özen’in, memleketi Bolu’nun Sümer Mahallesi’ndeki evinde yas hakim.  

Åžehit babası Metin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah böyle nasip etmiÅŸ. OÄŸlumuz ÅŸehit oldu. Biz de ÅŸehit annesi babası olduk. Vatan saÄŸolsun. Yapacak bir ÅŸey yok." dedi. 

- Yaralı askerleri taşırken darbeci askerlerin ateşiyle şehit düştü

OÄŸlunun Pendik’te görev yaptığını anlatan Özen, "Olaylar baÅŸladığında telefonla görüştük, ’Baba burada bir ÅŸey yok. Biz iyiyiz’ dedi. En son niÅŸanlısı görüşmüş gece, ona da iyi olduÄŸunu söylemiÅŸ. ’Åžarjım bitiyor telefonu kapatmak zorundayım’ demiÅŸ. Herhalde olay ondan sonra olmuÅŸ." diye anlattı.    

Özen, ertesi sabah oÄŸullarının yoÄŸun bakımda olduÄŸunu öğrendiklerini, yanına gitmek için yola çıktıklarını ancak vefat haberinin yoldayken geldiÄŸini belirterek, "Çatışmada yaralanan askerlere polis üniforması giydirmiÅŸler, hastaneye götürüyorlarmış. OÄŸlum da araç kullanıyormuÅŸ. Aracı taramışlar. Onların yaralı askerlerini hastaneye götürürken olmuÅŸ. Öbür tarafın yaptığı bir hainlik. Asker, polis bunların hepsi bizim vatandaşımız, bizim çocuklarımız." diye konuÅŸtu. 

Özen, "Bu olay engellenmese daha farklı bir ülkeye uyanabilirdik, kardeş kardeşe girebilirdi. Sağolsunlar onların sayesinde bu olaylar bastırıldı. İnşallah tamamen ortadan kalkar. Sorumlular da cezasını bulur inşallah. Darbeye teşebbüs edenlerin, yasaların verdiği ceza her neyse ona göre cezalarını görmesini isterim." şeklinde konuştu.

- "Analar yanmasın, evlere ateş düşmesin"

Åžehit babası Metin Özen, darbeci askerlerin halka ve emniyet mensuplarına ateÅŸ açmasına iliÅŸkin duygularını, "Bu hainlerin cezalandırılmasını istiyorum. Karşımızdaki düşman mı? O da bu vatanın evladı, sen de ama yazık. BaÅŸkalarının planlarına alet olmasınlar. Bu ülke, çok güzel bir ülke." sözleriyle dile getirdi.  

"Sözün bittiği yerde" olduklarını ifade eden anne Emine Özen de "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Olay nasıl oldu, kimler suçlu bilmiyoruz. Bunu yapanlar kimse cezalandırılsın, analar yanmasın, evlere ateş düşmesin." dedi.

Evladının pırıl pırıl bir insan olduÄŸunu dile getiren ÅŸehit annesi Emine Özen, ÅŸunları söyledi: 

"Hayata her zaman aktif, pozitif bakan bir evlattı, dürüsttü. Yavrum ÅŸehit oldu. Åžerefiyle yaÅŸadı, ÅŸerefiyle öldü. Bir kurÅŸunla, hiç acı çekmeden kafasından kurÅŸunu yediÄŸi gibi ölmüş zaten. NiÅŸanlısıyla 4 senedir görüşüyordu. 6 ay önce de niÅŸanlanmışlardı. 2017’den sonra da düğününü yapacaktık. Öyle planlıyorduk. NiÅŸanlısı da yandı, biz gibi. Yapacak bir ÅŸey yok. Sözün bittiÄŸi bir yer."

OÄŸlunun Özel Harekat polisi olmak istediÄŸini aktaran anne Özen, "Bir daha görmek nasip olmadı. Bayramda da gelemedi zaten. En son o akÅŸam telefonla görüştük, sesini duyduk. Ben bir ay yanında kaldım. Özel Harekat birimine geçmek istediÄŸini söylemiÅŸti. Atışları çok güzelmiÅŸ. Zaten her iÅŸi öyleydi." dedi. 

Åžehit annesi son olarak, darbe giriÅŸiminde bulunanların, kim ve hangi mevkide olursa olsun cezasını bulması gerektiÄŸini sözlerine ekledi. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo