13 o C Kdz. Ereğli

YANGIN VAR!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın hızla ilerliyor. Köylü alevlere müdahale edemiyor, olay yerine itfaiye ve orman ekipleri bekleniyor…

Çevre ve Yaşam 5 yıl 8 ay 10 gün 13 saat 28 dakika önce 8927

Haberi Paylaşın

Alınan son dakika bilgisine göre, ilçenin Yaralıyörük ve Bölücek Mahallelerinin birleştiği, yerleşim alana uzam ormanlık alanda alevler yükselmeye başladı.
Mahalle sakinlerinden Raif Gülmez, telefonla ulaştığı Ereğli FM haber merkezine, durumu ekiplere bildirdiğini ancak şuan itibariyle siren sesi duymadığını söyledi. Yaklaşık 600 metrekare alanın yandığını, rüzgarın etkisiyle alevlerin ilerlediğini, derin orman olduğu için köylünün müdahalede bulunamadığını anlatan Gülmez, şunları anlattı:
“177 ve 110’nu aradım ancak şuan için siren sesi duymuyorum. Dik ve denin bur orman burası. Rüzgarın etkisi ile alevler ilerliyor. “Vericilerin” olduğu tepe olarak bilinir burası. Alevler bu kısmı çok yakın bir noktada.
Burada, daha önce elektrik hattı işlemi yapmışlardı. Kepçe ve traktörler çalışmıştı. İşte o zaman onların geçeceği şeklinde bir yol var burada. Ekipler geldiğinde de muhtemelen bu yolu kullanarak yangına müdahale edecekler. Yani mevcutta olan bir yol yok.
Burada derin orman olduğundan köylüde bir şey yapamıyor. Endişe ile alevlerin ilerlemesine bakıyoruz. Rüzgar bir sağa bir sola esiyor. Şu an için 600 metrekare alanın yandığını söyleyebilirim ancak alevler ilerliyor.
Yangın neden çıktı diye soracak olursanız; orada bir elektrik direği var ve alevler onun tam dibinden başlamış gibi gözüküyor.”

Haber yayına hazırlandığı sırada yanın devam ediyordu.

YANGIN VAR!

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 19 saat 6 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 20 saat 18 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 14 saat 23 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 13 saat 57 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 11 saat 36 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 8 saat 12 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
18 saat 40 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 19 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 12 saat 28 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 17 saat 26 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !