14 o C Kdz. Ereğli

YALANLADI!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), Avrupa`ın en büyük çelik şirketlerinden British Steel’e talip olduğuna yönelik haberleri yalanlandı.

Ekonomi 4 yıl 9 ay 18 saat 47 dakika önce 1646

Haberi Paylaşın

Borsagundem.com’da Cömert Yıldız’ın haberine göre, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) bünyesindeki Erdemir’den, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“İngiltere merkezli Sky News'de bugün yayınlanan haberde, kurumumuzun British Steel şirketinin satın alınmasına yönelik teklifte bulunduğu iddia edilmiştir. Erdemir olarak bu iddianın gerçek dışı olduğunu belirtir, kurumumuzun söz konusu şirketle herhangi bir ilgisi olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”
NELER YAZILMIŞTI?
finansgundem.com’da yer alan haberde Erdemir’in, söz konusu şirketin satış sürecini takibe aldığını ve talip olduğunu yazmıştı. Habare ilişkin Erdemir’den yapılan yalanlamanın ardından bu kez Sky News, Erdemir’in British Steel için teklifte bulunduğunu ve iflasa düşen şirket ile ilgili iki aydan fazla bir süre boyunca hükümetin danışmanlarıyla görüşmelerde kalmaya devam ettiğini “Türkler tamamını istiyor” başlığı altında yazdı. Ancak Erdemir, KAP’a yaptığı açıklamayı güncelleyerek, Sky News’in haberini de yalanladı. 4 farklı fabrikası bulunan British Steel'in 5 bin çalışanı olduğu bildiriliyor.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 17 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 34 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 14 saat 47 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 8 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 11 saat 23 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 30 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 20 saat 37 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 15 saat 39 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 41 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !