Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yakayı ele verdiler

Yakayı ele verdiler

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Bartın ve Zonguldak'ta 8 şüpheli, maÄŸdurlara sahte altınları gerçek altın olarak gösterip ucuza altın sattıkları iddiasıyla gözaltına alındı. 

      Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ikamet eden bir grup şüphelinin özellikle Zonguldak ve Bartın illeri olmak üzere ülke çapında farklı illerden seçtikleri maÄŸdurları, daha önceden belirlenmiÅŸ bölgelere çağırarak, sahte altınları gerçek gibi göstererek ucuz altın satmak vaadiyle dolandırdıkları ortaya çıktı. 
Bartın Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı doÄŸrultusunda, Bartın Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan titiz çalışma doÄŸrultusunda, şüpheli ÅŸahısların aynı veya birbirine yakın bölgelerde ikamet ettikleri, daha önceden de ortak veya birbirleri ile baÄŸlantılı olarak birçok kez benzer ÅŸekilde dolandırıcılık, hırsızlık, yaÄŸma, gasp, kapkaç suçları nedeniyle haklarında iÅŸlem yapıldığı tespit edildi. 
    Şüphelilerin 3'ü Bartın, 7'si Zonguldak, 1'i Karabük, 1'i Bolu olmak üzere toplam 12 dolandırıcılık olayına karıştığı, maÄŸdurlardan toplam 555 bin lira aldıkları belirlendi. Yakalanan zanlıların özellikle 'asker arkadaşı, iÅŸ arkadaşı, kamu çalışanı' grubunu hedef aldıkları, bu sayede maÄŸdurların güvenini kazandıkları, maÄŸdurlarla sosyal medya üzerinden baÄŸlantı kurarak sahte altın resmi ve videolarını gönderdikleri, altınları arazide bulduklarını, ucuz fiyata elden çıkarmak istediklerini ve buna benzer senaryolarla ve hile ile maÄŸdurları kandırarak planlı, sistemli ve organize bir ÅŸekilde dolandırdıkları ortaya çıktı. 
Yakalanan zanlıların aralarında önceden anlaşıp iÅŸ bölümü yaptıkları, hiyerarÅŸik bir yapı içerisinde, süreklilik gösterecek, planlı bir ortaklık ve paylaşım anlayışıyla, benzer suçları iÅŸlemek amacıyla bir araya geldikleri belirtildi. Bartın Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı doÄŸrultusunda fiziki takibi yapılan 4 şüpheli  Bartın'da dolandırıcılık yaptıkları esnada suçüstü yakalandı. Şüphelilerle birlikte organize ÅŸekilde suç iÅŸledikleri belirlenen diÄŸer 4 şüpheli ise Zonguldak'taki evlerinde yakalanarak Bartın Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. 
     Yapılan operasyon neticesinde, toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda 29 sahte reÅŸat altını, 1 araç, 7 cep telefonu ile 8 sim kart ele geçirildi. Jandarmadaki iÅŸlemleri tamamlanan şüpheliler Bartın Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına sevk edildi. 
Zanlıların savcılıktaki sorgusu sürüyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo