Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yahu yok öyle bir şey! İNANMAYIN ARTIK..!

Yahu yok öyle bir şey! İNANMAYIN ARTIK..!

Kimine göre ‘pislik’, kimine göre ‘aşağılık’, bazılarının gözünde küfrün en ayıbının yakıştırıldığı; ‘kansızlar, Allah’tan korkmazlar ve namussuzlar’ diye de anılan, bize göre ise RÜTÜK tedbiri ve haber yazış kurallarına göre hırsız dediğimiz kişiler, yine yapacaklarını yaptılar. Yine dolandırıcılar… Yine aynı ‘basit’ yöntem..! Bu seferki 72 yaşında bir kadın; ‘hiç edilen’ para ise 80 bin lira!


Zonguldak’ın Devrek ilçesinde telefon dolandırıcıların sözüne kanan yaşlı kadın, ömrü boyunca yaptığı birikimi, kendi elleri ile teslim etti.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın Devrek ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde evinde oturdu sırada çalan telefona bakan Hatice Karaca, kendilerini ’polis’ diye tanıtan kişilerle konuşmaya başladı.
Eşi Şaban Karaca’nın karakolda olduğunu, evdeki ziynet eşyalar dahil tüm parayı poşet içene koymasını, poşeti ise kapıya gelecek olan sözde polise vermesini istediler. Tansiyon hastası eşinin sağlık durumundan endişe eden yaşlı kadın, söylenenleri yaptı ve 30 bin lira nakit para, bir tane beşi bir yerde, 9 tane reşat altın, iki adet zincir, bir yüzük ve bir takım küpeyi, eve gelen hırsıza teslim etti.
Durumu, gözyaşları ile anlattı!
Hatice Karaca, gazetecilere açıklamasında, eşine karakolda kötü davranmalarından korktuğu için evde bulunan para ve altınları kapıya gelen kişiye verdiğini belirterek, şöyle dedi:
“Pazardan evime geldiğim zaman evin telefonu çaldı, açtım. Bana eşimin nerede olduğunu sordular. Bende kendisinin köyde olduğunu söyledim. ’Biz Şaban Beyi bir suçtan dolayı karakola getirdik. Şu an burada, sorgu altında. Evde para ve altın ne varsa topla bir torba içinde evinin kapısına getir. Oradan arkadaş sizden torbayı teslim alacak’ dediler. Yaklaşık beni üç saat telefonda oyaladılar. Kapıya genç bir delikanlı geldi ve evde ne var ne yok torbaya doldurarak kapıya gelen kişiye teslim ettim.
Yaklaşık 50 bin liralık altınlarımı ve 30 bin lira nakit paramı alanlar ’Şaban Karaca’yı eve getireceğiz, beraber çay içeceğiz’ diyerek telefonu kapattılar. Dolandırıldığımı anladım ama iş işten geçmişti. Ben o birikimlerimi bu yaşta pazarlarda domates, biber satarak temin etmiştim.”
“Dolandırıldınız”
Eşinin dolandırıldığını köydeyken öğrendiğini ifade eden Şaban Karaca ise “karakola şikayet için gittiğimizde polisler ’sizi dolandırmışlar, emniyetten sürekli cep telefonlarına kısa mesajlar atılıyor telefonda sizi arayanlara itibar etmeyiniz diyerek ama maalesef yine telefon dolandırıcıları yapacaklarını yapmışlar ve sizi dolandırmışlar’ dediler” diye konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın2
gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo