13 o C Kdz. Ereğli

Yağlı güreş deyince akla o ilçe geliyor!

Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Batı Karadeniz bölgesinde yağlı güreşlerin merkezi Alaplı’dır. Buradaki güreşleri izlemeye sadece Alaplı-Ereğli insanı değil, Kastamonu Bartın, Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreş sever geliyor" dedi.

Spor 6 yıl 7 ay 1 gün 15 saat 12 dakika önce 1116

Haberi Paylaşın

Tekin, gazetecilere açıklamasında, bu yıl 29’uncusu düzenlenen Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerinde 400 üzerinde pehlivanın katıldığını söyledi. Güreş severlere kaliteli ve çok zevkli güreşler izlettiklerini ifade eden Tekin, şöyle dedi.
"Bu yıl 29’uncusunu düzenlediğimiz Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerine 400 üzerinde pehlivan katıldı. Bunların 40’tanesi başpehlivandı. Halkımız Alaplı er meydanında hangi başpehlivanı görmek isterse o başpehlivanı er meydanına çıkardık. Güzel güreşler oldu. Sabah saat 11’den itibaren seyirciler tribünleri hınca hınç doldurdu. 2017 Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı olan İsmail Balaban, Alaplı’da da başpehlivan oldu. Batı Karadeniz bölgesinde yağlı güreşlerin merkezi Alaplı’dır. Buradaki güreşleri izlemeye sadece Alaplı-Ereğli insanı değil, Kastamonu Bartın, Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreşsever geliyor. Önümüzdeki yılda tüm başpehlivanlarımızı yine Alaplı er meydanına getirerek halkımıza güzel güreşler izlettireceğiz."

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 15 saat 36 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 16 saat 48 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 10 saat 53 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 8 saat 6 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 10 saat 27 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 4 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 12 saat 49 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 13 saat 56 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 8 saat 58 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !