22 o C Kdz. Ereğli

YAĞLI DİREKSİZ KUTLAMA !

Ereğli’de, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni gerçekleştirildi.

Gündem 1 yıl 2 ay 17 gün 5 saat 11 dakika önce 1341

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni gerçekleştirildi.

Tören kapsamında Kaymakamlık, Karadeniz Bölge Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Liman Başkanlığı çelenkleri Anıta bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu istiklal Marşı’nın söylendi.

Bölge Liman Başkanı Bülent Taşdemir, törende yaptığı konuşmada, “Büyük önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlık ilkesinin denizdeki bir yansıması olarak 1 Kasım 1937 de meclisin açılış konuşmasında belirttiği ‘denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözü denizcilikteki vizyonumuzu açıklamaktadır.”dedi.

Zonguldak ve çevresinde ilk limancılık faaliyetlerinin 1900’lü yılların başlarında oluştuğu düşünüldüğünde, bölge halkının sektörde hak ettiği yer ve tecrübe açıkça görülmektedir. Karadeniz'de ticaret hacmi gelişen nadide yerlerden biride Ereğli’dir. “ diyen Taştimur, “ERDEMİR limanı, belediye limanı, tersanecilik faaliyetleri ve geri sahada kurulu olan sanayi tesisleri ile Karadeniz’deki ticaret hacmini büyük bir üstünlükle eline geçirmiştir. Bu nedenle, bölgedeki gerek sosyal gerekse ekonomik olarak gelişmelere hazırlıklı olunması, bölgesel olarak bu pastadan gereken payın alınması gerektiği açıktır.”şeklinde konuştu.

Törenin ardından Belediye Limanı’ndan denize çelenk bırakıldı. Törene Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, silahlı kuvvetler gücü unsurları, bazı STK’lar, bazı daire amirleri, bazı şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 19 saat 51 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 20 saat 46 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
4 gün 13 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 15 saat 9 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 19 saat 24 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
21 saat 50 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 14 saat 53 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 22 saat 12 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !
1 gün 21 saat 19 dakika önce DAHA MODERN VE KULLANIŞLI OLACAK !