Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YAĞLI DİREKSİZ KUTLAMA !

YAÄžLI DÄ°REKSÄ°Z KUTLAMA !

Ereğli’de, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni gerçekleştirildi.


EreÄŸli’de, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni gerçekleÅŸtirildi.

Tören kapsamında Kaymakamlık, Karadeniz Bölge Komutanlığı, Belediye BaÅŸkanlığı ve Liman BaÅŸkanlığı çelenkleri Anıta bırakıldı. Saygı duruÅŸunda bulunuldu istiklal Marşı’nın söylendi.

Bölge Liman BaÅŸkanı Bülent TaÅŸdemir, törende yaptığı konuÅŸmada,  “Büyük önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlık ilkesinin denizdeki bir yansıması olarak 1 Kasım 1937 de meclisin açılış konuÅŸmasında belirttiÄŸi ‘denizciliÄŸi Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda baÅŸarmalıyız’ sözü denizcilikteki vizyonumuzu açıklamaktadır.”dedi.

Zonguldak ve çevresinde ilk limancılık faaliyetlerinin 1900’lü yılların baÅŸlarında oluÅŸtuÄŸu düşünüldüğünde, bölge halkının sektörde hak ettiÄŸi yer ve tecrübe açıkça görülmektedir. Karadeniz'de ticaret hacmi geliÅŸen nadide yerlerden biride EreÄŸli’dir. “ diyen TaÅŸtimur, “ERDEMÄ°R limanı, belediye limanı, tersanecilik faaliyetleri ve geri sahada kurulu olan sanayi tesisleri ile Karadeniz’deki ticaret hacmini büyük bir üstünlükle eline geçirmiÅŸtir. Bu nedenle, bölgedeki gerek sosyal gerekse ekonomik olarak geliÅŸmelere hazırlıklı olunması, bölgesel olarak bu pastadan gereken payın alınması gerektiÄŸi açıktır.”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Törenin ardından Belediye Limanı’ndan denize çelenk bırakıldı. Törene EreÄŸli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komutanı TuÄŸamiral Niyazi UÄŸur, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, silahlı kuvvetler gücü unsurları, bazı STK’lar, bazı daire amirleri, bazı ÅŸehit yakınları ve gaziler katıldı. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Kazım KIRBIYIK

04 Temmuz 2023 - 10:10

Kutlamanın resimini yayınlayın protokol hariç 100 kişi yoktu ben hayatımda bu kadar kötü bir KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMASI GÖRMEDİM

Yorum Yazın

Canlı Radyo